Booking.com

2014. december 18.

10 utazási célpont javaslat azoknak, akik időhiányban vannak

Néha jól esik kiruccanni valahova a hosszú munkanapok után, viszont nem egy könnyű mutatvány összeegyeztetni a munkát és az utazgatást, főleg ha szabadnap hiányában van az ember, de nem is olyan lehetetlen. Az alábbi bejegyzésben összegyűjtöttem tíz célpontot, melyek Magyarországról könnyedén elérhetőek akár egy hosszú hétvége során is. 


Ha még nem jártál Prágában, akkor azért menj el, mert ezt a gyönyörű várost látni kell mindenkinek, ha pedig már voltál ott, akkor pedig azért, mert Prágát nem lehet megunni másodjára se. Egy hétvége alatt kényelmesen meg lehet járni busszal vagy vonattal és 2-3 nap elég is a város felfedezésére.



A lengyelek nagyon kedves és vendégszerető emberek, Krakkó pedig tökéletes hely ezt megtapasztalni. Ha kipróbálnád a Couchsurfinget, itt biztos, hogy fogsz találni vendéglátót, mivel a lengyelek körében nagy népszerűséget örvend ez a közösségi oldal, de a szállások is teljesen megfizethető áron vannak. 



Brüsszelbe nagyon könnyű eljutni repülővel, hiszen napi több járat is közlekedik Budapestről Brüsszel Charleroi reptérre. Akár már 6-8 ezer Ft-ért is lehet kapni oda-vissza repülőjegyet. Indulj el szombat délelőtt és a vasárnap esti járattal gyere vissza. 



A Budapest és Milánó között közlekedő két fapados társaság két különböző repteret használ. A Ryanair Bergamóba repül. Ha már valaki erre a repülőtérre érkezik jó szívvel ajánlom Bergamo megtekintését, mivel egy nagyon bájos kis város az Alpok lábánál. Ha a hajnali géppel érkezel, akkor a délelőttöt töltsd Bergamóban, majd délután el tudsz vonatozni Milánóba. A vontra szállás előtt viszont vigyázz, el ne felejtsd érvényesíteni a jegyed a peron mellé kihelyezett automatánál, mert egyébként 5 euróra megbüntet a kalauz. Milánó nevezetességeire pedig szerintem 1-2 nap elég.



Ha a Wizzairt választod, akkor pedig a Malpensa repülőtérre fogsz érkezni, ahonnan szintén be tudsz buszozni vagy vonatozni Milánóba, viszont aki inkább természetközeli nyugis utazásra vágyik, annak ajánlom a Lago Maggiore megtekintését, ahova közvetlen busz visz el a reptérről.



Bécs nagyon könnyen elérhető Budapestről busszal vagy vonattal is. Bőven válogathatsz majd a program lehetőségek közül, múzeumok, vidámpark, állatkert, kastélyok vagy csak egy kis sétálgatás, unatkozni biztos, hogy nem fogsz. 



A Plitvicei-tavakhoz nagyon sok utazási iroda szervez kirándulásokat. Itt inkább érdemes igénybe venni a szolgáltatásaikat, ha nincs saját autód, mivel tömegközlekedve elég körülményes lenne odajutni és biztos, hogy nem járnád meg egy hétvége alatt. Kb. 20-25 ezer Ft-ba kerül egy ilyen út, de mindenképp megéri, mivel a tavak és vízesések nagyon gyönyörű látványt nyújtanak. 



Csehországban nem csak Prágát érdemes megnézni. Autóval nagyon könnyen el lehet jutni ebbe a dél-cseh városkába, aminek a hangulata biztos, hogy el fog varázsolni téged is. 



München szintén megjárható egy hétvége alatt. Indulj el a péntek esti busszal, vasárnap éjszaka pedig haza tudsz jönni, így még szabadság sem kell hozzá. Aki pedig autóval van, az ne hagyja ki Neuschwainsteint és környékét sem.



Habár Erdélyt nem lehet bejárni egy hétvége alatt, viszont egy rövidebb városnézésre a Wizzairrel nagyon olcsón elrepülhetsz Marosvásárhelyre, ahonnan Kolozsváron keresztül akár busszal is visszatérhetsz Magyarországra. Ha viszont van még 1-2 szabadnapod, akkor Marosvásárhelyről csinálhatsz egy kis körutat is például Segesvár, Brassó és Nagyszeben érintésével.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tudsz egy olyan helyet, amit meg lehet nézni egy hétvége alatt? Írd meg kommentben a Facebookon vagy itt a bejegyzés alatt!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!