Booking.com

2013. december 17.

Egy hétvége Bajorországban; München és a Neuschwanstein

Októberben egy hétvégére meglátogattam unokatesómat, aki Augsburgban, Németországban dolgozik. Győrből Augsburgba közvetlen buszjáratot üzemeltet az Eurolines. Péntek este indultam, az éjszakát a buszon töltöttem, majd szombat hajnalban érkeztem meg. 

1. nap

Augsburgi reggeli után a szombatot Münchenben töltöttük. Először megnéztük a BMW múzeumot és az Olimpiai parkot. Délután bementünk a belvárosba. Rengetegen voltak a városháza környékén a sétáló utcán. Alig lehetett előre haladni. A városháza szerintem teljesen úgy néz ki, mint a brüsszeli. Szép város, de nem írnám föl a kedvenc városaim listájára. Egyébként München az egyik legdrágább és leggazdagabb német város. Arra felé elég magas az egy főre jutó BMW-k száma. Este még sétálgattunk Augsburgban. Szerintem Augsburg nagyon jó kis hely. Nyugis, de mégis minden megtalálható, amire szükség van.

BMW múzeum és az Olimpia park


München
2. nap

Vasárnapot Neuschwansteini kastélynál töltöttük. Nekem nagyon tetszettek az út menti kis falvak is, spalettás házikók, traktorok, tehenek, igazi bajor látkép. A kastélyba nem mentünk be, viszont tettünk egy sétát a környéken. Eszméletlenül gyönyörű a táj ott, az Alpok lábánál, főleg ősszel, amikor szép színes az erdő. A kastély is mesébe illő. Elvileg a neuschwansteini kastélyról mintázták a disneylandi Csipkerózsika kastélyt. Egyébként nem olyan régi ez az épület, az 1800-as évek végén építették. Visszafele találkoztunk egy tehéncsordával is. Vasárnap este indult vissza a buszom Győrbe Augsburgból. Az éjszakát a buszon töltöttem hajnalban érkeztem Győrbe, majd a fél 8-as helyi járattal mentem is dolgozni. Jókat lehet kirándulni arra fele mindenképp érdemes egyszer elmenni.



Szállást keresel Münchenben vagy a környékén? Akkor én a booking.com-ot ajánlom, ahol már számtalanszol találam a pénztárcámhoz mérten szállást. Szerintem a legjobb szálláskereső oldal.

Booking.com

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tetszett a bejegyzés? Akkor kövess a Facebookon is, hogy ne maradj le a friss bejegyzésekről.