Booking.com

2014. október 24.

Top 10 kedvenc helyem Olaszországban

Szeretem nézegetni az utazással kapcsolatos toplistákat, viszont nagyon nehéz ezeket objektíven összeállítani. A világ 10 legszebb tengerpartja, vagy a világ 10 legszebb országa, esetleg Olaszország 10 legszebb városa… Ilyenkor felmerül a kérdés, mért, talán végig jártad az összeset? Meg egyébként is, ami nekem a No. 1, az lehet, hogy másnak bele se fér a top 10-be. Álljon tehát akkor itt az én szubjektív top 10-es olaszországi listám azon helyek közül, ahol idáig jártam már.


A legtöbb történelmi emlék itt található, Colosseum, Szent Péter Bazilika, Forum Romanum, Spanyol lépcső, Trevi-kút, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Róma egy folyamatosan nyüzsgő nagyváros, én pedig inkább a nyugisabb helyeket kedvelem, ezért került nálam csak a 10. helyre.



Nápoly annyira kaotikus, hogy már szinte az egyik kedvenc városom lett. Palermóban éreztem még hasonlóan magam, ezen kívül nem is tudnék még egy olyan európai várost mondani, ami meg tudná közelíteni a nápolyi életérzést. Arról nem is beszélve, hogy milyen gazdag mind történelmi, mind természeti látványosságokban a környék.



A sassi, azaz a barlanglakások városa. Olaszország egyik legszegényebb környéke, viszont Matera nagyon különleges és érdekes város, amit szintén nem tudnék máshoz hasonlítani. 2019-ben Európa egyik kulturális fővárosa lesz, ami biztos fellendíti a település életét és turizmusát is.



Talán joggal állíthatjuk, hogy Toszkána egyik legszebb városa. Nekem Firenzénél is jobban tetszett. Továbbá azt is megkísérlem kijelenteni, hogy itt található Olaszország legszebb tere.



Egy elbűvölő adriai-tengerparti kis város Puglia régióban. Fehér házaival, szűk kis utcáival és szép tengeröbleivel mindenkit levesz a lábáról.



A toszkán vidék, ahol jókat lehet enni, finom borokat kóstolni, pihenni és gyönyörködni ebben a csodálatos régióban. A Twilight rajongók figyelmét fölhívnám, hogy a Volterra jeleneteket itt forgatták.



A cinque terre egyik legszebb települése, a Ligur-tengerpart egyik csodája. Habár az ötödik faluba nem sikerült eljutni, de a 4 közül ő a kedvenc.



Sokan azt mondják, hogy az Amalfi-part és a cinque terre nagyon hasonló. Talán van benne valami igazság, de számomra teljesen más volt a hangulata mindkettőnek. Érdemes megnézni Positano színes, dombra épített házait is.



Még mindig az Amalfi-part. Ki ne látta volna azt a híres képeslap fotót, amit a Villa Rufolóból készítettek? Eszméletlen szép az a kilátás.



A listám élén Szicília gyöngyszeme, Taormina kapott helyet. A panoráma a görög színházból valami hihetetlen. Egyik oldalon a tenger, a másikon pedig az Etna a több mint 2000 éves építményből nézve.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tetszett a bejegyzés? Akkor kövess a Facebookon is, hogy ne maradj le a friss bejegyzésekről.