Booking.com

2018. szeptember 2.

1. nap: Úton Bangkokba

2016. november 24. 

Indulás előtti pár nap alig tudtam aludni. Nagyon izgultam...mégiscsak egy új kontinensre megyek és hosszú időn keresztül leszek távol és a szoros büdzsé sem olyan megnyugtató.

Bangkokba a Norwegian légitársasággal utaztam Budapestről egy rövid koppenhágai átszállással. Most repültem életemben először a Norwegiannel és ez volt az első hosszú távú járatom is. A Norwegian elég jól teljesített már a Budapest Koppenhága vonalon is. Jó zene szólt a beszállásnál, szépek az ülések és minden harmadik sornál van egy kijelző. A hosszú távú járaton pedig mindenkinek saját kijelzője van. Őket szavazták meg a legjobb európai fapados társaságnak. Bátran ajánlom a Norwegiant bárkinek, habár ha oda-vissza jegyet veszünk, akkor már lehet érdemesebb egy hagyományos légitársasággal utazni, hiszen akkor már szinte egy árban vannak Budapestről és ugye a Norwegiannál külön kell fizetni a feladott poggyászért és a kajáért. Én kibekkeltem, hogy egyikre se költöttem, hiszen csak kézipoggyásszal utaztam, így megérte. 


Koppenhága Bangkok útvonalon egy svéd újságíró ült mellettem balra. Megbeszéltük, hogy én egy fél éves utazásra indulok, róla pedig kiderült, hogy már bejárta a fél világot. Arról is szó esett, hogy hogyan néz ki egy hosszabb szünet az önéletrajzban. A férfi elmondta, hogy amikor fiatal volt, őt nem igazán érdekelte a karrier, csak az, hogy azzal foglalkozzon, amit szeret. Horgászni, halászni nagyon szeretett, úgyhogy úgy döntött, hogy csónakkal fog lazacot halászni Malmö környékén. 5 éven keresztül csinálta ezt a munkát, de nemcsak halásznia kellett, hanem ő értékesítette a piacon az általa kifogott halat is. Elmondása szerint rengeteget tanult ebből a munkából, például azt, hogy hogyan kell kommunikálni az emberekkel. Később elkezdte az orvosit, de rájött, hogy az nem neki való, majd végül az újságírásnál kötött ki, amivel azóta is foglalkozik. Már nyugdíjas, de még mindig ír. Hogy fog kinézni fél év lyuk az önéletrajzban? Szerinte nem a szünet a lényeg, hanem, az, hogy a szünet alatt mivel gazdagodunk. 

Ha érdekel az utazás előkészülete, akkor kattints ide


Ha tovább olvasnál a bangkoki élményeimről, akkor kattints ide.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Booking.com