Booking.com

2018. szeptember 2.

2. nap: Bangkok 1.rész; Silom és a Lumphini park

2016. november 25.

Nagyon fáradt voltam mire megérkeztem Bangkokba. Már az utazás előtti pár nap sem tudtam pihentetően, jókat aludni, mert izgultam, hiszen mégiscsak egy teljesen új kontinensre megyek, ahol még nem jártam előtte. Ahogy felszálltam a repülőre az izgulás elmúlt, viszont aludni a repülőn sem tudtam. Reggel 7 körül landolt a gép a városban, mire átmentem az útlevél ellenőrzésen és betömegközlekedtem a hostelhez már kb. fél 10 lehetett. 

Én Silom negyedben foglaltam szállást, mivel az egy elég jó környéknek tűnt. Egyrészt nem akartam a belvárosi hostelek között foglalni, mert általában az összes részeg brit hátizsákos turista oda megy, másrészt meg akartam tapasztalni, hogy milyen a bangkoki tömegközlekedés. Nekem nagyon bejött ez a negyed, bátran ajánlom másoknak is. Habár kicsit messzebb van a központtól, de könnyen lehet közlekedni és így nemcsak a turistás részeket fogjuk megismerni. 

Booking.com

Első nap csak a közeli Lumphini parkban és környékén sétálgattam, hiszen a fáradtság mellé még hatalmas páratartalom is párosult, így a szívverésemet az egekben éreztem az otthoni 5 fok körüli hőmérséklet után, pedig azt hittem, hogy bírom a meleget. Bangkok első látásra megtetszett. Király hely. Kicsit kaotikus, de aki szereti pl. Nápolyt vagy Palermót, annak Bangkok is be fog jönni. A legjobb az utcán kissámlin kajálni és közben nézni a közlekedést.

Hogyan lehet bejutni BKK Suvarnabhumi repülőtérről a belvárosba?
A repülőtértől az SRT vonattal tudunk bejutni a városba, nem szükséges taxizni.

Aznapi képeim:














Következő nap: A belváros
Előző nap: Úton Bangkokba

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!