Booking.com

2018. szeptember 1.

Szilvi 3 hónapig szüneteltette a vállalkozását, hogy Kanadában tanulhasson angolul

Szilvi a vállalkozását és az ügyfélkörét hagyta itt egy kis időre, hogy Kanadában tölthessen el pár hónapot és angolul tanulhasson. Motivációját és tapasztalatait a lenti interjúban osztotta meg velünk. 

Hova és mennyi időre akartál elutazni? 

3 hónapra terveztem az utazást. Ausztrália volt az elsődleges célpont de aztán Kanada, Toronto lett belőle. Hogy végül mi döntött Toronto mellett: unokatestvéreim ott élnek (bár nem náluk laktam az elején), ár-érték arány jobb volt, a vízum ügyintézés egyszerű és gyors volt, rövidebb volt az utazási idő és Kanadában a nyár jött ;)


Hogyan jött az ötlet, hogy bezárod a vállalkozásod egy darabig a külföldi nyelvtanfolyam miatt?

Régóta dédelgetett álom volt ez. Mondhatni kicsit ki voltam égve, magánéleti problémáim is voltak, elfáradtam és a testem is jelzett hogy pihenőre van szükségem.

Mivel foglalkoztál?

Teniszoktató voltam és vagyok is.

Mikor indult a vállalkozásod?

Kb. 14 éve kezdtem ezzel foglalkozni, előtte reklámügynökségnél dolgoztam, mint account.


Végül meddig voltál távol?

3 hónapig

Hogyan mondtad el az ügyfeleidnek az ötletet? Hogyan reagáltak?

Nagyon jófej tanítványaim vannak. Egyszerűen elmondtam nekik a dolgot, őszintén. Úgy érzem abszolut támogattak. Mondhatom azt kicsit irigykedtek, hogy ennyi idősen egyszercsak így meg merem ezt lépni. Sok emberben benne van ez a vágy csak különböző okok miatt nem teszik, ahogy nekem is mindig volt miért nem megtenni. Kifogásokat nagyon könnyű találni. De nálam jött egy pont amikor azt mondtam most vagy soha.

Nem féltél, hogy az ügyfeleid átpártolnak máshoz és mindent elölről kell majd kezdened?

Hazudnék ha azt mondanám hogy nem féltem. De bízok magamban, a tudásomban és nem ez volt/lesz az első alkalom hogy újra kell kezdenem az életemet. 


Volt bármilyen feladat, amit hátra kellett hagynod valakire? 

Persze. Sajnos a havonta érkező sárga csekkeket nem érdekli hogy nem vagyok itthon, illetve utalások amit szintén havonta kell rendezni. Ezeket ugye online tudtam intézni, illetve édesanyám az otthon hagyott pénzböl tudta ezeket fizetni.

Utazás után mi történt az ügyfeleiddel? Visszatértek hozzád vagy volt, akit elvesztettél?

Összesen 2 tanítvány pártolt át másik edzőhöz, illetve van egy, aki azóta hozzám is és az újhoz is jár. Tulajdonképpen gondoskodtam a tanitványaimról mielőtt elmentem, mert megkérdeztem őket, hogy kinek mi a terve, míg nem vagyok itthon. Volt olyan, akit összehoztam másik tanítvánnyal, illetve volt egy lány és egy fiú edző akit ajánlottam nekik. Volt, aki addig nem játszott vagy csak ritkán, illetve szerzett magának ütőpárt. Sajnos 2 tanítványom lesérült, úgyhogy rájuk most én várok, hogy felépüljenek.


Adott valamilyen pluszt a munkádhoz is az utazás?

Nem mondhatnám. A munkámhoz nem, de a személyiségemhez azt gondolom igen. Ugyan nyelvet mentem ki tanulni, de ez a 3 hónap nem volt elegendő számomra, hogy úgy megtanuljak, hogy esetleg oktassak is angolul. Többet vártam tőle, de tény hogy nem tettem meg mindent az ügy érdekében és ezért csak magamat vonhatom felelősségre. 

Hogy érzed, jól döntöttél, hogy bevállaltad ezt a szünetet és az utazást?

Igen is meg nem is. Igen, mert egy óriási tapasztalatot kaptam, világot láttam, felszabadultam míg ott voltam, távol helyezkedtem a problémáimtól. Nem, mert a problémák elől nem lehet elmenekülni azok sajnos megvárnak és újra támadnak. Bár ezt tudtam annak előtte is, sőt mindig is vallottam, hogy a menekülés nem opció csak időhúzás, de ezt választottam. Összességében, ennek fényében se bántam meg a döntést, viszont az is tény, hogy pár dolgot másképp csinálnék.


Meg mernéd lépni ezt a döntést még egyszer?

Abszolút! 

Mit tanácsolnál azoknak, akik szintén vállalkoznak és hasonló utazási terveik vannak?

Bízzanak önmagukban, adjanak bele mindent és ha úgy érzik vágjanak bele. Mikor visszajönnek már semmi se lesz ugyanolyan, egy nagy élménnyel jobb lesz! 


Ha eljárnál Szilvihez teniszezni, akkor keresd föl az oldalát!


***

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!