Booking.com

2015. augusztus 30.

Így tanulj a tapasztaltabbaktól, avagy kipróbáltam backpacker.hu Bori skype konzultációját

2013. januárjában kitaláltam, hogy én márpedig utazni fogok. Ez így is lett, fogtam egy bőröndöt és elutaztam egy hétre Barcelonába. Egyből éreztem, hogy megcsípett az utazóbogár (I was bitten by the travel bug, ahogy az angol mondaná) és valószínűleg nem ez lesz az első és utolsó kaland. Pár héttel később újra elindultam utazni, viszont ekkor a bőröndöt már lecseréltem hátizsákra.

Az utóbbi 2,5 évben rengeteg élményben, kalandban volt részem, mint ahogy ez a blogomon is olvasható. Rengeteg új ismerősöm lett a világ minden pontjáról. De ez az időszak nem csak a szórakozásról és utazgatásról szólt, hanem sok tanulásról is. Na, nem a felsőoktatásra gondolok, hanem azokra a leckékre, amiket az élettől tanultam az utazások alatt, amik nem a lexikális tudásomat, hanem a személyiségemet és a világlátásomat formálták.

De az ember telhetetlen. Mindig egy kicsit többre vágyik, ami szerintem nem gond, ha tudja értékelni azt is, amit már elért. 

Én 2,5 éve minden energiámat arra fektetem, hogyan tudok kevesebbet költeni, ezáltal többet utazni és hogyan lehet az utazásokat is a lehető legkisebb költségvetésből kihozni. Jelenleg az utazás tudja a legtöbbet adni az életemben. 


Az elmúlt 2,5 év szerintem az életem legjobb 2,5 éve volt. Tudom, hogy vannak olyanok, akik egy élet során sem utaznak annyit, mint amennyit én 2,5 év alatt utaztam, de ennyi erővel ott van a másik oldal is, akik évek óta járják a világot. Nem tartom helyesnek ezt a másokhoz való hasonlítgatást. Szerintem mindenkinek saját magához kéne hasonlítani a fejlődését. A mások által elért sikereket pedig nem irigykedve, hanem egy követendő példának kéne tekinteni. 

Hasonló nézőpontú utazós blogokat azért jó olvasgatni, mivel könnyen megtalálható ez a bizonyos követendő példa, hogy hogyan is lehet feljebb jutni egy következő lépcsőfokra. 

Ehhez a témához kapcsolódó bejegyzés:

Én most jutottam el arra a pontra, hogy Európa már nem vonz annyira. Persze, rengeteg helyre elmennék még az öreg kontinensen belül is, viszont a közel jövőben át szeretném lépni Európa határait. 

Van még mit bőven felfedezni a világban
Kép forrása: http://www.mapsinternational.co.uk/

Egy dologban biztos voltam. Pénzt kell gyűjtenem. Valószínűleg egy kicsit többet, mintha csak Európán belül indulnék el, hiszen a repülőjegy drágább lesz és egyéb költségek is felmerülhetnek. De voltak olyan kérdések is, amikre nem igazán tudtam a választ; vajon mennyi pénzt kell gyűjtenem? Hogyan és mennyi idő alatt fogom ezt az összeget félretenni? Hogyan tudom majd motiválni magam a munkában, ha közben a kedvenc hobbimnak, az utazásnak nem hódolhatok? Milyen személyes célokat tűzzek ki magam elé az utazás mentes időszakban? És egyébként hova, melyik országokba kéne utazni? Mi lesz ha elfogy utazás közben a pénzem?

Miközben a fenti kérdéseken törtem a fejem, eszembe jutott, hogy lehet jobb lenne olyas valakitől tanácsot kérni, aki már saját tapasztalatai alapján tudja a válaszokat, mégpedig backpacker.hu Bori személyében. Bori pár hónapja indította el Skype konzultációját, mellyel az a célja, hogy azokat a kezdő vagy haladó utazókat segítse, akik valamiért nem tudják hogyan kéne elindulni vagy megtervezni egy hosszabb-rövidebb utazást. 

backpacker.hu Bori - Stílusos torta egy utazónak :)
Kép forrása: https://www.facebook.com/backpacker.hu

Föl is vettem a kapcsolatot Borival, majd leegyeztettünk egy időpontot a konzultációra. 

A beszélgetést azzal kezdtük, hogy elmondtam, hogy nagyjából mit szeretnék csinálni, viszont nem tudom pontosan hogyan is kéne erre felkészülni. 

A konzultáció végére választ kaptam a kérdéseimre, ezáltal kitisztult bennem a kép, hogy milyen úton kéne tovább haladnom a céljaim elérése érdekében. Bori felkészített arra is, hogy nem lesz egyszerű az elkövetkezendő utazás mentes időszak. Az álmokért keményen meg kell küzdeni, de megéri, mivel nincs is annál jobb, mint amikor meglesznek az eredményei a lemondásoknak.

Nem csak utazással kapcsolatos, de életvezetési tanácsokat is kaptam. 

Azt hiszem a beszélgetés hatására egyre motiváltabb lettem. Úgy érzem, hogy nem az előttem álló akadályok és nehézségek lebegnek a szemem előtt, hanem minden egyes napra úgy tekintek, hogy közelebb kerültem az álmomhoz, hogy felfedezzem a világot.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha úgy érzed, hogy te is egy nagy kalandba kezdenél, amihez szükséged lenne egy tapasztaltabb utazó tanácsára, akkor ajánlom neked is Bori skype konzultációját.


Ha pedig meghallgatnád Borit élőben is, akkor menj el a budapesti előadásaira, melyekről az alábbi linkeken tudsz tájékozódni:


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!