Booking.com

2014. december 2.

Magyar nyelvű utazós blogok gyűjteménye

Utazós blogokat olvasgatni és ezekből inspirálódni, tájékozódni jó dolog, mivel így első kézből jön az információ, ami sokkal hitelesebb, mint valamelyik reklámszöveg. Olyan személyek írják le a tapasztalataikat, akik már jártak is azon a bizonyos helyen, ezáltal hasznos ismereteket tudhatunk meg tőlük. Én is követek több magyar utazós blogot, melyeket most ebbe a bejegyzésbe szedtem össze. A listával nem célom sorrendet felállítani, tehát a számozást vedd inkább felsorolásnak.


Bori nem csak utazásról, de pszichológiai témában is ír, ami nagyon inspiráló tud lenni, ha egy nehéz helyzet előtt állunk.



Zita és Árpi, a magyar házaspár, akik körbebicózzák a Földet. Már több, mint 3 éve úton vannak és úgy tervezik, hogy jövő évben érkeznek haza. 



Csonka Gábor, a legtöbbet utazott magyar. Többnyire stoppal közlekedik és leginkább ott alszik, ahol az éjszaka éri. 



Rita a Couchsurfinges élményeiről vezet egy blogot. Leginkább vendégeket szokott fogadni, de amikor útra kel, akkor csakis a rendszer adta lehetőségeket használja szállás keresésre. 



Éva, aki lelkes Világörökség gyűjtő, tehát felkeres minden olyan helyet, ahol valamilyen Világörökség található. Tavaly, amikor Bariba utaztam, akkor az ő cikke alapján találtam ki, hogy Alberobello, Polignano a Mare és Matera legyen a program.



Belényi Dániel, akinek az Útikalauz modern nomádoknak című könyvére nagyon kíváncsi vagyok...Nem sokára itt a szülinapom meg a karácsony...remélem valaki vette a célzást :)



Eszter, aki szintén sokat modern nomádkodott, viszont nem régiben letelepedett Új-Zélandon. 



Újabb modern nomád következik, Rita, aki épp Dél-Amerikát járja be. 



Bede Márton, aki másfél éven keresztül utazott Dél-Amerikában. "Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás." Sajnos a blog már nem frissül.



Bede Márton és Imecs Orsolya korábbi utazása Ázsiába. Akinek tetszett a Panamericana, annak ez is tetszeni fog. Sajnos szintén befejeződött ez a blog is. 


***
A lista folyamatosan bővül :)

11. A sárga ruhás lány

1 napra rá, hogy megjelent ez a cikk kaptam egy levelet: "Feladtam otthon mindenem, és útra keltem Ázsiába. És írok róla. Jelenleg Kínában vagyok, de jövő héten átrepülök a Fülöp szigetekre..." Azt hiszem nem hiányozhat ez a blog erről a listáról :)


12. Kepesita

952 nap alatt elstoppolni Magyarországról Új-Zélandra? Lehetséges. Izgalmas történetek, képek, tippek és tanácsok stopposoknak a Kepesita blogon.


13. Alitraveling

Ez az a blog, ahol nem csak utazásos történeteket, de sok érdekes információt, történelmi érdekességet is olvashatunk Ali, azaz az Alitraveling blog szerzője által meglátogatott országokról, mint például Észak-Koreáról, Mongóliáról, Oroszországról, stb.


14. Vifon Beach

A444 újságírója, Plankó Gergő Kelet- és Dél-Kelet Ázsiába utazott, élményeiről pedig egy nagyon olvasmányos, vicces stílusban íródott blogot vezet.


15. Wanderlust.hu

Újabb utazó pár következik, Viki és Norbi. A csillapíthatatlan vándorkedvvel küszködőknek segítség lehet a blog olvasgatása a kórképükre. Stoppolás, inspiráció, úti beszámolók és tanácsok hogyan érezhetjük magunkat itthon is utazónak.


16. Utazgatok.hu

Egy testvérpár utazgatásai a Világban. Már egyetemista korukban belevágtak a lecsóba és egyenesen Amerikáig jutottak. Azóta már rengeteg egzotikus helyen megfordultak és az utazásaikról összeállítottak egy gyönyörű designnal ellátott weboldalt.


17. Backpacking blog

Gyöngyi és Gergő 2013 év végén indult el egy egy éves alacsony költségvetésű Föld körüli hátizsákos utazásra Törökországon, Iránon, Indián, Dél-Kelet Ázsián, Ausztrálián, Új-Zélandon és az USA-n keresztül.


18. Szabadlábon

Újabb Világ körüli utazásról íródott blog következik. Nem csak élmény beszámolók, de hasznos utazási tippeket is olvashattok Roland oldalán, például miket pakolj az útra, mennyi pénzből jön ki egy Föld körüli út, hogyan kell megtervezni az útvonalat, stb.


19. Ahogy érzed...

Sárecz Iván neve manapság inkább már a Józsi bácsi gondolatai a világról nevezetű blogról ismert, viszont 2004 és 2005 között ő is körbe utazta a Földet. Sajnos az új oldalra nem került fel az összes régebbi bejegyzése, de ezen is rengeteg érdekes írást lehet olvasni, nem csak az utazásról, de érdekes filozófiai kérdésekről is.


20. Hétköznapok Malajziában

A blog szerzője Kati már 10 hónapja kilépett az itthoni mókuskerékből és kiköltözött Malajziába tanítani, közben pedig a maláj kultúrával ismerkedik és a környező dél-keleti országokban is utazgat.


21. Repül a varázsszőnyeg

Egy ex-stewardess utazásai a világ körül. Zsófi blogjában az útleírások mellett érdekes légi utazási kulisszatitkok is fényre kerülnek.


22. Hortobágyi rántott vombat

Egy magyar lány, "O." egyszer csak fogta magát majd az itthoni életét maga mögött hagyva elindult egy évre a messzi Új-Zélandra working holiday vízummal. Előtte beugrott még egy kicsit Ausztráliába is, ahol egy lakókocsival utazgatott az országban. Hogy pontosan mi történt ez az időszak alatt, azt elolvashatjuk O sajátos, humoros stílusban íródott blogján.


23. Female Yeti

A terv az, hogy nincs terv. Egy útra szóló jegy 2015. szeptemberében Nepálba, majd onnan oda tovább, ahova éppen visz az út. Jól hangzik, nem? Egy magyar lány nagy kalandja hamarosan kezdődik. Én biztos, hogy követem :)


24. Herfli.hu

Doma blogján külföldi és belföldi túraleírások, útleírások illetve utazással és túrázással kapcsolatos hasznos tippeket találunk. Aki pisztáciafa ültetésen gondolkozik az is bátran kattintson az oldalára.


25. ÁlomUtazó

Ezen az oldalon egy profi újságíró, Kelemen Gábor kalandozásait követhetjük a világban. Gábor 104 országban járt, a háborús övezeteken kívül szinte minden felé megfordult már a Földön.


26. Két Világ Közt

Egy 4 éve Skóciában élő magyar pár utazásai, kirándulásai. Oldalukon rengeteg praktikus, hasznos infó található a Skóciába készülőknek, akár utazás, akár letelepedés céljából. A DIY, otthoni barkácsolás kedvelői szintén kattintsanak.


27. Kalandutazó

A Kalandutazó blogon Grúziáról, a környező országokról, Törökországról, de még Afganisztánról is olvashatunk.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Időközben Travellina által született egy terjedelmesebb lista is a magyar utazós blogokról, mely az alábbi linken érhető el:

http://www.origo.hu/utazas/hirek/20160405-lista-a-magyar-utazasi-blogokrol.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!