Booking.com

2015. szeptember 19.

4 nap a paradicsomban 1. rész: Megérkezés Ponta Delgadara

2015. január közepétől 4 hónapot tölthettem el Lisszabonban Erasmus szakmai gyakorlaton. Tavaly nyáron jártam először Portugáliában, amit az első pillanattól fogva megszerettem; mondhatni Portugália lett a kedvenc országom, ezért szerettem volna visszamenni és még többet felfedezni ebből a gyönyörű országból. 

A Ryanairnek köszönhetően az Azori-szigetek manapság már egy könnyen elérhető célponttá vált Lisszabonból, amit az ott tartózkodásom alatt ki is használtam, így egy nagy álmom vált valóra azzal, hogy habár nem is mind a 9 szigetet, de legalább a legnagyobbat, Sao Miguelt meglátogathattam. 

A témához kapcsolódó bejegyzés:


Mivel a pénzzel elég szűkösen álltam ebben az időszakban (is), ezért úgy döntöttem, hogy csak 4 naposra tervezem az utat. Habár a térképen kicsinek tűnik a sziget, de a kirándulás végére megbizonyosodtam róla, hogy 3,5-4 nap nem igazán volt elég.  

A témához kapcsolódó bejegyzés:

Mennyi időt érdemes eltölteni egy szigeten

Az előkészületek

Igazából nem sokat készültem erre az utazásra (se), mondhatni szinte semmit, csak lefoglaltam a repülőjegyeket és a szállást, illetve nagy vonalakban utánaolvasgattam annak, hogy milyen a tömegközlekedés.

Azt sikerült megállapítanom fórumokból, hogy nem valami sűrűn járnak a települések között a buszok, így arra a következtetésre jutottam, hogy ha 3,5 nap alatt sok mindent szeretnék megnézni, akkor márpedig stoppolnom kell.

Facebookon a Nomads csoportban és a Hitchwikin is azt olvastam, hogy a helyiek nagyon segítőkészek, kedvesek és elég könnyen lehet stoppolni a szigeteken, ami még inkább megerősítette az elképzeléseimet, úgyhogy nagy reményekkel és elvárásokkal indultam neki az útnak.

Habár stoppoltam már Szicíliában és az Amalfi-parton is, de egyik esetben sem egyedül, viszont végül nem itt Sao Miguelen született meg az első stoppos élményem, hanem pár héttel előtte kipróbáltam Dél-Portugáliában, Algarve-ban.

A témához kapcsolódó bejegyzés:

Így stoppoltam életemben először egyedül

Ismerkedés a stoppolással

1. nap

Kora délután érkeztem meg a ponta delgadai szállásomra, majd miután lepakoltam a cuccaim, el is indultam felfedezni a környéket.

A fekete-fehér színpáros uralkodik Ponta Delgada utcáin

Gondoltam megpróbálom egyből a stoppolást és elmegyek valahova "vidékre" már aznap, viszont nem igazán jártam sok sikerrel. Kb. fél órán keresztül próbálkoztam a város több pontján is, de senki sem állt meg. Úgy éreztem magam, mint egy mérgezett egér, össze-vissza szaladgáltam, viszont szinte sehova sem jutottam, úgyhogy elgondolkoztam, hogy lehet nem ártana valami terv legalább a mai napra, mert az időm eléggé korlátozott. Végül arra jutottam, hogy lemegyek az óceánpartra, majd onnan elindulok gyalog kifele a városból.

Nagyon hangulatos volt itt sétálni

A homok fekete színű, mivel a sziget vulkanikus eredetű

Az Azori-szigeteken végtelen számú aktív kikapcsolódási lehetőség adatik

Hasznos weboldalak:

Olcsó repülőjegy Ponta Delgadara: https://www.ryanair.com/hu/ vagy http://www.easyjet.com/hu

Szállásom Ponta Delgadan: 3/4 hostel

A 3/4 hostelt egy nagyon hangulatos, nyugis, kedvező árfekvésű szálláshelynek találtam, melyet egy helyi középkorú nő vezet. Nem csak több ágyas hálótermi, de privát szobát is lehet foglalni. A konyha teljesen felszerelt, így akár főzésre is van lehetőség illetve a boltban vásárolt élelmiszereket a hűtőben lehet tárolni. Egyedüli negatívumként azt mondanám, hogy nincs állandóan ott valaki, ezért ha a hivatalos check-in előtt érkezel és le szeretnéd tenni a cuccod, akkor ez egy kis telefonálgatást fog igénybe venni, mire sikerül odahívni valakit. 

Szállást keresel Sao Miguelen? Az alábbi oldalon megkeresheted a sziget legkedvezőbb áron kínált szállásait. Ha autót bérelsz, akkor bármelyik települést könnyen eléred, ha viszont erre nincs lehetőséged, akkor a nagyobb városokban érdemes megszállni (Ponta Delgada, Ribeira Grande)


További hasznos infókat az alábbi linken olvashatsz Sao Miguelről:
http://www.hobbimazutazas.hu/2015/04/minden-amit-sao-miguelrol-tudni-erdemes.html

A beszámoló itt folytatódik tovább.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!