Booking.com

2015. február 3.

Top 10 ok, hogy miért utazz Horvátországba

2013-ban jártam először Horvátországban, a Plitvicei-tavaknál. Ugyanazon évben, amikor Bariból Varsóba repültem, a horvát partok fölé érve kinéztem az ablakon és a sok-sok horvát sziget látképe tárult elém. Akkor elhatároztam, hogy ezt mindenképp meg kell néznem lentről is. Egy évvel később, 2014-ben sikerült eljutnom a horvát tengerpartra, pontosabban Dalmáciába, amit első látásra megszerettem és ki is neveztem Horvátországot az egyik kedvenc országomnak. Habár az árak nem olyan alacsonyak, mint ahogy azt gondoltam, de mégis rengeteg érv szól egy horvátországi utazás mellett. Most  a saját tapasztalataim alapján összegyűjtöttem 10 okot, hogy miért érdemes ellátogatni a déli szomszédunkba.

1, Közel van

Egy fél nap alatt le lehet érni az Adriára vagy a Plitvicei-tavakhoz akár busszal is. Tökéletes program lehet egy hosszú hétvégére azoknak is, akik nem rendelkeznek sok szabadnappal.

2, Változatos a táj

Tengerpart, szigetek, vízesések, tavak, folyók, minden féle természeti szépség jelen van, amit el lehet képzelni.

Gyönyörű természeti szépségeket találhatunk Horvátországban

3, Kedvesek az emberek

A horvátok nagyon segítőkésznek és vendégszeretőnek tűntek. Legyen szó akár csak egy kávéról, a kiszolgálásra panaszt nem tudnék mondani.

4, Könnyű az országban utazni

Az angollal szinte mindenhol simán el lehet boldogulni az országban, akár jegypénztárban, étteremben, postán, de még a WC-s néni is el tud mondani pár mondatot.

5, Szigetekre való utazás élménye

Buli sziget, nyugis sziget, lakatlan sziget. A rengeteg horvát sziget közül mindenki megtalálja a magához illőt. A komp jegy ára pedig egyáltalán nem vészes, mivel a szigetek viszonylag közel fekszenek a parthoz.

Zlarin-sziget azoknak lehet a kedvence, akik inkább a nyugis helyeket kedvelik
6, Egyedül sem fogsz unatkozni

Rengeteg hátizsákos fiatal járja az országot nyaranta, úgyhogy garantáltan nem fogsz unatkozni és szinte 100 %, hogy társaságra lesz még akkor is, ha egyébként egyedül utazol.

Sibenikben én svédekkel találkoztam, akikkel együtt mentünk el a Krka nemzeti parkba
7, Hangulatos mediterrán városok

Mediterrán városokat, macskaköves szűk kis utcácskákat nem csak Olaszországban láthatunk, hanem Horvátországban is.

Split óvárosának hangulatos szűk kis utcácskái
8, (hal)piac 

Én nagyon élvezem a piacon való nézelődést. Olyan halakat, zöldségeket és gyümölcsöket ismerhetek meg, melyeket még soha életemben nem láttam itthon előtte.

Split halpiaca pár perc sétára van az óvárostól

9, Összeköthető Bosznia-Hercegovina vagy Montenegró felfedezésével is

Akár tömegközlekedéssel, akár autóval vagyunk könnyen összeköthetjük a horvátországi utazásunkat Montenegró vagy Bosznia felfedezésével. Naponta több buszjárat is közlekedik a horvát városok és Mostar, Kotor vagy Budva között.

10, Lehet alkudni a szállás árából

Nem feltétlenül mindenhol az a jó stratégia, ha előre lefoglalunk és eltervezünk mindent. A nagyobb horvát buszvégállomásokon tárt karokkal várják a turistákat az apartmantulajdonosok, akikkel simán alkudozásba kezdhetünk, így akár még jobb árat kaphatunk, mint egy előre lefoglalt szállás esetén.

Nekem ezt a szobát sikerült lealkudnom 20 euróra

Hogyan lehet eljutni tömegközlekedéssel Horvátországba?

Eurolines buszjárattal

Máv vasúttal

Utazási beszámolókat olvasnál Horvátországról?

Ezen a linken megtekinthetőek a horvátországi élményeim, tapasztalataim.

Szállást keresel Horvátországban? Az alábbi oldalon megtalálod a legkedvezőbb áron kínált horvátországi szállásokat.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kihagytam valamit a listáról? Szerinted miért érdemes ellátogatni Horvátországba? Szívesen olvasnám a véleményedet kommentben a bejegyzés alatt vagy akár a Facebook-on is.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!