Booking.com

2022. november 20.

6. nap: Arequipa

2021. október 21. 

Egyedül az nem tetszett Peruban, hogy városon belül nem nagyon van tömegközlekedés. Limában járnak buszok, de ott meg nem éreztem a késztetést a buszozgatáshoz. Egyetlen lehetőség van a közlekedésre, a taxi appok, a Cabify és az Über. 

Délutánra befizettünk egy szervezett csoportos programra, a délelőttre meg beterveztem olyan helyeket, melyek már nem gyalog távolságra vannak a belvárostól, de taxival még bejárható a távolság.  

Mirador de Yanahuara

Szép kilátópont, ahonnan rálátni a városra és a Misti vulkánra. Ide nagyon könnyen el lehetett jutni Cabify-jal a belvárosból.





Mirador de carmen alto

Egy másik kilátó. Innen a teraszos kukorica földekre és a közeli hegyekre szép a kilátás. Ide könnyen fel lehet jönni taxival, de vissza már többet kellett várni, mire valaki elfogadta Überen a fuvart. 



Monasterio y Museo de la Recoleta

1648-ban alapított ferences kolostor, ahol régészeti leletek, amazóniai műtárgyak, galéria és több, mint 20 ezer kötetes könyvtár található. 











Ruta del Sillar

Ebéd után mentünk a Ruta del Sillar tour-ra, egy bezárt bányába, ahol azt a fehér vulkanikus követ (sillar) bányászták, amiből a belváros épületeit is építették. Maga a környezet és a táj is nagyon érdekes, de még több kőből faragott szobrot is meg lehet nézni. 







Ezután pedig egy szűk kanyonhoz mentünk át, ahol nemcsak a természet lenyűgöző, de láthatóak itt különböző sziklarajzok, közöttük egy kígyót ábrázoló, ami a Wari kultúrából ered, akik az inkák előtt, a 6-10. század között éltek. 







Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!
 
Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com