Booking.com

2022. október 1.

5. nap: Arequipa

2021. október 20. 

Icából éjszakai busszal utaztunk Arequipába a Cruz del Sur busztársasággal. Kicsit tartottam az éjszakai buszozástól, mert olvas az ember ezt azt, ha rákeres perui meg úgy általánosságban dél-amerikai hosszú buszutakra. Bizonyos útvonalakon, pl a Lima - Cusco járaton elvileg néha előfordul, hogy fegyveres banditák megállítják a buszt és elviszik az utasok értékeit. Ezen kívül éjszaka a hegyekben, kanyargós utakon való buszozás se olyan bizalomgerjesztő. Ennek ellenére az út teljesen rendben ment, egyedül a hosszúság miatt volt fárasztó, kb. 10-11 óra alatt értünk oda. Habár valamennyit sikerült aludni, de nem pihentetően, úgyhogy nem a legfrissebben érkeztünk meg Arequipába. 

úton Areqipa felé - az óceánpartról irány a hegyekbe




Arequipa belvárosa nagyon bájos, teljesen más a hangulata, mint Limának. Itt fehér, vulkanikus kőzetből építkeztek, ezért fehér városnak is nevezik. 

Ebbe a napba az alábbi látványosságok fértek bele

Plaza de Armas

Peruban a fő terek mindenhol nagyon szépen gondozottak, itt pedig különösen. A tér három oldalán árkádos üzletsor van, melyek emeletén teraszos kávézókat alakítottak ki, illetve itt található a katedrális.





a főtér itt egy szabadidős helyszín is

Museo Casa Moral

A Casa del Moral-t az 1730-as évek körül építették. Az épület az andoki barokk polgári építészet egyik legjobban megőrzött mintája. A ház elnevezése a teraszon található százéves "moras" (eperfa)  jelenlétéből származik. 






Monasterio de Santa Catalina

A Santa Catalina kolostort 1579-ben alapították meg. A 16. és a 18. század között domonkos rendi apácák kolostoraként szolgált, és ma is otthont ad egy kis vallási közösségnek. A több mint 20.000 négyzetméteren elterülő komplexum szintén fehér, vulkáni kőből épült, és lakóterekből, kis utcákból, terekből, galériából és kápolnából áll. A komplexum különböző területei más évszázadokban épületek, így a helyi és a gyarmati építészet jegyei is megfigyelhetőek. 
















Templo La Compañía de Jesús Arequipa

Barokk templom nagyon szép faragott kővel díszített homlokzattal. 




Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!
 
Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com