Booking.com

2020. május 26.

62. nap: Legjobb pénzváltó Bangkokban és a csatornán hajókázás

2020. március 9. 

Mivel következő nap indultam Kambodzsába, ahol a rielen kívül az amerikai dollárt is használják, illetve a vízumot is elvileg dollárban kell kifizetni, ezért gondoltam váltok be egy kis bahtot dollárra, hogy legyen nálam valamennyi készpénz. 

Előtte utánajártam, hogy hol érdemes váltani, hol váltanak a legjobb árfolyamon és az alábbi pénzváltó tűnt a legjobbnak:


Szinte pont ugyanazon az árfolyamon váltanak, amit a Google is kiír. Elvileg van eltérés az egyes Superrich pénzváltók között, blogok azt ajánlották, hogy a központi címre érdemes menni. Nekem ez nem jelentett gondot, mivel gyalog is könnyen el tudtam menni a szállásomról, illetve utána egyébként is a csatornán hajókázást terveztem, ami szintén nagyon közel van innen. 


Előző látogatásomkor még nagyon bejött a csatornán hajókázás, de most valahogy nem élveztem annyira. Néha tök nagy hullámok voltak és nagyon dőlöngélt a hajó. Amikor meguntam leszálltam egy random megállóban, ahonnan pedig busszal visszamentem a központba. Szerencsére a Google maps jól mutatta melyik buszra kell szállnom. 
nő a buszvezető - Ez tetszik itt Thaiföldön, hogy a nők is simán elvállalhatnak ilyen munkákat. Így külső szemlélőként úgy tűnik, hogy erősek is a thai nők (többi távolkeleti országhoz képest mindenképp) és talpraesettek. Itt pl. volt egy koccanás egy autóval, a nő kiszállt és intézkedett, majd megoldották az ügyet és mentünk is tovább. 

Kicsit lefáradtam az elmúlt két nap jövés menésében. Hatalmas ez a város és hatalmas távolságokat lehet megtenni és a nyüzsgés is fárasztó tud lenni egy kicsit. Szerintem még rosszabb itt, mint Hong Kongban, mert Hong Kongban a tökéletes tömegközlekedéssel perceken belül a természetben lehet lenni, ahol el lehet vonulni a város zajától, de itt Bangkokban bárhova megy az ember mindenhol nyüzsgés van. Nem olyan, mint Tajpej, ahol 1 hét után is maradtam volna még simán plusz egy hetet, innen tényleg jó elmenni pár nap után. 

szállás terasza nappalAznap este megvettem még két repjegyet, egy Bangkok Szingapúr jegyet április 9-re, illetve egy Kuala Lumpur Tokiót május 14-re. A terv ekkor az volt, hogy Kambodzsa után visszajövök Thaiföldre és egyik barátnőmmel utazok Ko Changra, utána pedig Szingapúr és Borneó lett volna a következő célpont, majd május elején egy másik barátnőmmel utaztam volna Malajziában mielőtt továbbmentem volna Japánba. Ekkor még csak nagyon reméltem, hogy a koronavírus nem szól közbe és nem írja felül a terveimet. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.

Booking.com