Booking.com

2020. május 26.

62. nap: Legjobb pénzváltó Bangkokban és a csatornán hajókázás

2020. március 9. 

Mivel következő nap indultam Kambodzsába, ahol a rielen kívül az amerikai dollárt is használják, illetve a vízumot is elvileg dollárban kell kifizetni, ezért gondoltam váltok be egy kis bahtot dollárra, hogy legyen nálam valamennyi készpénz. 

Előtte utánajártam, hogy hol érdemes váltani, hol váltanak a legjobb árfolyamon és az alábbi pénzváltó tűnt a legjobbnak:


Szinte pont ugyanazon az árfolyamon váltanak, amit a Google is kiír. Elvileg van eltérés az egyes Superrich pénzváltók között, blogok azt ajánlották, hogy a központi címre érdemes menni. Nekem ez nem jelentett gondot, mivel gyalog is könnyen el tudtam menni a szállásomról, illetve utána egyébként is a csatornán hajókázást terveztem, ami szintén nagyon közel van innen. 






Előző látogatásomkor még nagyon bejött a csatornán hajókázás, de most valahogy nem élveztem annyira. Néha tök nagy hullámok voltak és nagyon dőlöngélt a hajó. Amikor meguntam leszálltam egy random megállóban, ahonnan pedig busszal visszamentem a központba. Szerencsére a Google maps jól mutatta melyik buszra kell szállnom. 




nő a buszvezető - Ez tetszik itt Thaiföldön, hogy a nők is simán elvállalhatnak ilyen munkákat. Így külső szemlélőként úgy tűnik, hogy erősek is a thai nők (többi távolkeleti országhoz képest mindenképp) és talpraesettek. Itt pl. volt egy koccanás egy autóval, a nő kiszállt és intézkedett, majd megoldották az ügyet és mentünk is tovább. 

Kicsit lefáradtam az elmúlt két nap jövés menésében. Hatalmas ez a város és hatalmas távolságokat lehet megtenni és a nyüzsgés is fárasztó tud lenni egy kicsit. Szerintem még rosszabb itt, mint Hong Kongban, mert Hong Kongban a tökéletes tömegközlekedéssel perceken belül a természetben lehet lenni, ahol el lehet vonulni a város zajától, de itt Bangkokban bárhova megy az ember mindenhol nyüzsgés van. Nem olyan, mint Tajpej, ahol 1 hét után is maradtam volna még simán plusz egy hetet, innen tényleg jó elmenni pár nap után. 

szállás terasza nappal



Aznap este megvettem még két repjegyet, egy Bangkok Szingapúr jegyet április 9-re, illetve egy Kuala Lumpur Tokiót május 14-re. A terv ekkor az volt, hogy Kambodzsa után visszajövök Thaiföldre és egyik barátnőmmel utazok Ko Changra, utána pedig Szingapúr és Borneó lett volna a következő célpont, majd május elején egy másik barátnőmmel utaztam volna Malajziában mielőtt továbbmentem volna Japánba. Ekkor még csak nagyon reméltem, hogy a koronavírus nem szól közbe és nem írja felül a terveimet. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.

Booking.com