Booking.com

2020. május 25.

61. nap: Bangkok közvetlen közelében hatalmas zöldterületen lehet bicózni

2020. március 8. 

Mára azt terveztem, hogy megnézem a Sri Nakhon Khuean Khan Parkot, ami Bangkoktól délre található a fofyó egyik szigetén. Erre igazából fél nap is elég volt, úgyhogy a hátralévő időben pedig visszamentem a városba és végállomástól végállomásig kipróbáltam a Csaophraja folyón hajózgatást.


Sri Nakhon Khuean Khan Park

Ezt a parkot még az előző thai király, IX. Ráma hozta létre. 1982 és 1987 között sokat járt ezen a környéken helikopterrel és akkor nézte ki ezt a zöldterületet. Elhatározta, hogy rendbeteszi és kialakítja itt a város "tüdejét". A  kormány felvásárolta az elhagyatott mezőgazdasági területeket, majd 2003-ban kialakították a parkot és a botanikus kertet. Törvény tiltja meg, hogy itt építkezés folyjon, ezt a parkot rekreációra, aktív pihenésre, illetve oktatásra lehet csak használni.








Eljutás: 

Én a szállásomtól rendeltem közvetlen motoros Grab taxit a Khlong Toei kikötőhöz, ahonnan long tail csónakkal lehet átmenni a túloldalra. Menetrend nincs, amikor lesz 3-4-5 ember, akkor indul el a csónak. Odafele volt egy "jegypénztár", ahol megvettem a jegyet, visszafele viszont a csónakosnak kellett fizetni. Ahogy átjutottunk a túloldalra egyből lehet bicót bérelni.











A park után még kicsit körülnéztem a szigeten. Durva, hogy olyan itt a hangulat, mintha valami kis faluban lennénk, közben a hatalmas város és a betondzsungel csak kb. 20 km-re van.














Hajózás a folyón

Szerintem ez a legjobb ár érték arányú programlehetőség Bangkokban, ami átszámítva kb 200 Ft-ba kerül (egy útra). Egyik végállomástól a másikig, majd vissza a városba hajókázás és ez mind 400 Ft. 

A park és a sziget után újra motoros Grab taxit rendeltem a Csaophraja folyón közlekedő hajó végállomásáig, a Wat Rajsingkorn kikötőbe. Innen elutaztam egészen a Nonthaburi kikötőig és közben élveztem a hajókázást és a kilátást. Aki szeretne innen még tovább tud menni a Ko Kret szigetre is, ami szintén elvileg egy nyugis kis hely, de nekem már nem volt hozzá energiám és kedvem.







Kicsit körülnéztem még ezen a környéken is, igazából nincs itt semmi extra és turista látnivaló, de érdekes volt látni Bangkok ezt az arcát is. Itt már kicsit lerobbantabb minden, mint a belvárosban; a buszok, épületek, piacok.












Visszafele a Saphan Taksin állomáson szálltam le a hajóról, ahonnan skytrainnel mentem vissza a szállásra. Ma is jó sok féle tömegközlekedési eszközzel jöttem mentem :)

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.

Booking.com