Booking.com

2020. március 25.

55. nap: Macska falu és Jiufen

2020. március 2. 

Tajpej mellett van egy település, Houtong, ahol minden a macskákról szól. Az utcán mindenhol macskákat látni és minden féle macskás szuvenírt be lehet itt szerezni. Mivel én nagyon szeretem a macskákat, így egyértelmű volt, hogy ide el kell jönnöm. 

Cat village, Houtong

Houtong egy szénbányászati város volt, viszont a '90-es években a bánya bezárt és sokan elköltöztek a településről. 2008-ban viszont egy helyi macska kedvelő lakos elkezdte posztoli a képeket az internetre arról, hogy hogy gonozzák a helyiek a kóbor macskákat, ami odavonzotta a turistákat és az önkénteseket. Két évvel később a szinte szellemvárosból turista látványosság lett. Jelenleg több mint 200 macska él a macska faluban és rengeteg étterem, kávézó és szuvenír bolt várja a látogatókat.


már a vasútállomáson is minden macskás :)







Houtong domboldalán taláható a macska falu, a folyó mentén pedig a bányászati emlékeket, gépeket lehet megtekinteni. Érdemes kicsit sétálni a folyó mentén, mivel hangulatos a táj, de én kifogtam az esőt és a hideget, úgyhogy messzire nem volt kedvem menni.




abban a kocsiban egy kutya van :D

keresd a képen a macskát









a macskák szeretik a dobozokat

































Jiufen

Jiufen az 1950'-es évekig az aranybányászatról volt híres, majd hasonlóan Houtonghoz a bányászat itt is megszűnt. Mivel a település földrajzi elhelyezkedése kiváló, gyönyörű kilátás nyílik a tengerre (szerencsésebbeknek még szebb, amikor nem esik az eső), így a turizmus a bányászat után megmentette a várost az elnéptelenüléstől. Nagyon hangulatos, hegyekkel körülvett kiváros, Jiufen old street pedig teli van minden féle street food árussal, bubble tea bolttal, teázóval, kávézóval, úgyhogy bőven el lehet itt nézelődni akár egy teljes napot is jó idő esetén.








 





Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com