Booking.com

2020. március 3.

40. nap: Yehliu geopark

2020. február 16. 

A terv mára az alábbi helyek felkeresése volt: Green Bay beach, Yehliu geopark és Jinshan scenic area, viszont annyira durván esett az eső, hogy végül csak az első két helyre tudtunk eljutni. Normál esetben simán beleférne mind a három egy napba és a tömegközlekedés is kiváló, az sem lehet akadály. 

Green Bay beach nem annyira nagy szám, de innen gyalogosan érdemes továbbmenni Yehliu felé. Ez a séta kellemes, tengerpart menti úton vezet, ami biztos jobban élvezhető, ha nem esik az eső. Nagyon szeszélyes így februárban az időjárás Tajpejben. Ma konkrétan majd' meg fagytunk, rajtam pulcsi és esőkabát is volt, de még így is szinte vacogtam, annyira fáztam. Mire odaértünk a geoparkhoz már tiszta víz volt mindenem. 




nagyon szeretik ezeket a cuki mesefigurákat, mindenhol vannak ilyen szobrok











A geopark egyébként csodálatos, hihetetlen milyen sziklaformációkat alkotott itt a természet. Ilyen időben is megvan végülis a varázsa. 







itt a fényképezőm feladta a szolgálatot, szerencsére a telefonom jobban bírta a vizet

























Mivel szétáztunk és eléggé hideg is volt, ezért úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk a városba a szállásra, felmelegedünk, majd inkább a hétvégi virágpiacot (Jian Guo) keressük föl. A hong kongi virágpiacot elég nehéz űberelni, de azért ez is érdekes volt, itt is voltak szép virágok és növények. Igaz szinte zárásra értünk oda, úgyhogy lehet inkább reggel érdemes menni, hiszen akkor talán még nagyobb a kínálat. 




















Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com