Booking.com

2020. március 2.

39. nap: Beitou és a kála virágok

2020. február 15.

Mivel tegnap elég sok látványosságot sikerült felkeresni a városban, ezért úgy döntöttem, hogy ma kicsit távolabb megyünk a belvárostól és mártózunk egyet a Beitou közfürdőben, illetve megnézünk pár közeli természeti érdekességet. 

Tajvan a tűzgyűrűn helyezkedik el, ezért folyamatos a geológiai aktivitás, emiatt több melegvízű forrást is találhatunk a szigeten, illetve gyakoriak itt a földrengések is. 

Beitou az egyik leghíresebb fürdő reszort Tajvanon, több mint 30 szálloda közül lehet válogatni. Aki nem szeretne egy vagyont itthagyni wellnessezésre, annak a Beitou közfürdőbe érdemes mennie, ahol átszámítva kb. 400 Ft-ért meg lehet tapasztalni, hogy milyen a tajvani fürdőzés. 

Három medence (vagy nem is tudom, hogy hívjam) található a fürdőben. Alulról fölfele haladva a víz egyre melegebb lesz. Miután végigmentünk a három medencén, utána két hideg vizű medencében hűthetjük le magunkat. 





A fürdő után a termál-völgyet kerestük föl, ami a környék fürdőinek forrása. A víz különböző ásványokat, ként és rádiumot is tartalmaz, PH értéke 1,4 és 1,6 között van, hőmérséklete pedig a 90 fokot is elérheti. 






Kicsit távolabb található a kén-völgy, ahol nemcsak a gőzölgő tó az érdekesség, de még lábfürdőzni is lehet. 







Innen busszal lehet továbbmenni a Yangmingshan Nemzeti Parkba, ahol szintén számtalan programlehetőség adatik. Én végül a kála ösvényt választottam, ahol egy hatalmas kála ültetvények között lehet sétálgatni. Gyönyörű a táj. Útközben a buszon azt figyeltem, hogy na, itt is le lehetne szállni, ott is van egy park, amott is van egy túraösvény. A Nemzeti Parkra is kéne minimum egy teljes nap...









Miután elkezd az ember belemélyedni a tajvani útiterv kialakításába, akkor jön rá, hogy annyi itt a látnivaló, hogy egyszerűen képtelenség mindent felkeresni. Kicsinek tűnik a térképen a sziget, de ez ne tévesszen meg senkit. Először azt hittem, hogy két hét úgy intenzív jövés-menéssel elegendő lesz, de már a második napon rájöttem, hogy ez a feltételezésem nem fog beigazolódni. 

A közlekedéssel kapcsolatban: a belvároson kívül is tökéletes a buszos közlekedés, a Google maps nagyon jól működik, könnyen ki lehet nézni a menetrendet és az egyik helyről a másikra való eljutási lehetőségeket. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com