Booking.com

2020. február 1.

16. nap: Batad

2020. január 23. 

Reggel 9-re beszéltem meg a triciklis transzfert, az ürge (a szállás tulaj ismerőse) percre pontosan ott is volt. 

Először egy kilátópontot néztünk meg, majd folytattuk az utat Batadra. 


Ahogy odaértünk egyből letámadtak a helyiek, hogy fizessek túravezetőért, de erre semmi szükség nincs, Batadon egyedül is lehet sétálgatni, egyáltalán nem veszélyes, az út pedig könnyen megtalálható a google maps vagy maps.me segítségével. 

Amint beérünk a faluba ki kell fizetni az "environment fee-t" (avagy turista adót) itt is... Egyébként előző nap gondolkoztam rajta, hogy itt alszok 1 éjszakát, de végül nem bántam meg, hogy nem maradtam, mert azért elég hosszú utat kellett volna gyalogolni a szállásokhoz a lépcsőkön föl le haladva és 10 kilóval a háton azért nem olyan egyszerű, de persze biztos megoldható. 






A falu egyébként tényleg gyönyörű. A rizsföldek káprázatosak és hatalmas nyugalom van itt, úgyhogy ha túl van az ember a cuccának idecipelésén, akkor tényleg jó élmény lehet itt 1 éjszakát eltölteni. 
















Elmentem még a falu túloldalán található vízeséshez is. Mivel az ürgével azt beszéltük meg, hogy 3 óra múlva találkozunk, így nem tudtam sokat időzni. Kb. 1,5 óra volt odajutni a vízeséshez, úgyhogy kb. 10 perc után indultam is vissza. 

3 óra föl le a lépcsőkön jó kis edzés, jól el is fáradtam a végére, de teljesen megérte, hiszen gyönyörű tájakon jártam közben. 

Még útközben megnéztünk egy másik kilátópontot is, majd indultunk vissza a szállásra. 


Délután még megnéztem egy hidat Banaueban, amit útközben a tricikliről láttam. Átmenni viszont inkább nem próbálkoztam rajta...



Napközben a szálláson nem volt áram, azt ígérték, hogy este majd lesz. Este kb. fél órára visszajött az áram, majd újból elment, így generátort kellett üzembe állítania a tulajnak. Megfigyeltem már előző nap, hogy néhol az áramvezeték fölött van átvezetve a vízvezeték, amivel gondolom a rizsföldekre is szállítják a vizet. Valahol eresztett is a víz... A tulaj azt mondta, hogy ez az áramkimaradásoknak az oka. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com