Booking.com

2020. január 28.

9. nap: Lamma-sziget

2020. január 16. 

Mára újabb túrát, sétát terveztem Lamma-szigeten. A szigeten két sétaösvény van, szinte végig betonozott úton, úgyhogy nagyon egyszerű végigmenni rajta. Van egy másik is, ami felmegy a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan biztos nagyon gyönyörű a kilátás, de én most inkább kihagytam. A szigeten autók nem járnak, csak kis motor szerű 4 kerekű járgányokkal mennek, amit főleg áru szállításra használnak. 






A szigeten több kisebb falu, település van, nagyon hangulatos itt sétálgatni. Az urbanizáció itt is jelen van, a sziget lakosai főleg idősebbek, mivel a fiatalok inkább beköltöznek a városba. Több strandot is találunk itt, úgyhogy tökéletes kikapcsolódási helyszín mind a turistáknak, mind a helyieknek. 




ide wc-zhet a kutya






sajnos ide nagyon sok szemetet kihozott a víz


Érdekes volt még látni helyi sírokat, már a Dragon's back túránál is megfigyeltem, hogy a sírokat általában hegy- vagy domboldalra alakítják ki. 

ez a temető







Pár óra alatt végig is gyalogoltam a sziget egyik oldaláról a másikra. 

Amint visszaértem a belvárosba találkozóm volt az egyik ismerősöm helyi ismerősével. Először egy plázába akart vinni a lány, de mondtam, hogy az annyira nem érdekel, mert azok nálunk otthon Budapesten is vannak, inkább valami helyi specifikus dolgot nézzünk meg. 

Először elmentünk vacsorázni, én teleettem magam még a szigeten a túra után, úgyhogy csak egy teát rendeltem, majd utána tényleg mutatott nekem a lány helyi specifikus dolgot...

Elmentünk egy háziállatokat áruló utcára, ahol a hüllőktöl kezdve a kutyán, macskán, nyúlon át szinte minden háziállatot lehet kapni. Az állatokat úgy tartják, mint a tárgyakat, üveg kalitka mögött...Szegények...egy-két kutyát, macskát rossz volt nézni, hogy sírtak, hogy ki akarnak jönni. Viszont olyan állat is volt, ami belenyugodott, csak ült és hesszelt. 










Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com