Booking.com

2020. január 27.

8. nap: Lantau sziget és a lóverseny

2020. január 15. 

Mai napra a Lantau sziget főbb nevezetességeinek; a Tai O halászfalu és az óriás Buddha-szobor felkeresését terveztem. Illetve hong kongi terveim között szerepelt a lóverseny is, azt pedig esténként szerdai napon rendezik, úgyhogy arra csak ma volt lehetőségem. 

A Buddha-szoborhoz felvonóval (jó drágán), túrázva és busszal is fel lehet menni. Én tegnap még a túrázást terveztem, de Makaó után olyan fáradtnak éreztem magam, hogy inkább a buszra esett a választásom. Először ki kellett metrózni a buszvégállomáshoz, majd a szoborhoz menő buszt sikerült épp lekésnem, a halászfaluba viszont pár percen belül indult egy járat, úgyhogy megfordítottam a sorrendet. 

Tai O nagyon aranyos kis falucska. A halászok cölöpökre építették a házaikat, a fő utca pedig tele van árussal, akik minden féle halat, minden féle formában (frissen, szárítva, elkészítve, élve) árulnak. Magának a falunak is jó hangulata van, de érdemes egy körtúrát tenni, ami elvezet szép kilátópontokhoz és egy falu széli templomhoz. 





árulják a mandarinfát, ami a kínai újévkor hasonló jelentőséggel bír, mint nálunk a karácsonyfa karácsonykor























Következő állomásom az óriás Buddha-szobor volt. Az alapzatával együtt 34 méter magas Tien Tan Buddha-szobor a világ legnagyobb szabadtéri ülő bronz Buddha-szobra. A szobrot 12 év építés után, 1993-ban adták át a Po Lin-kolostor közelében. A szobor északra, a kínai népek felé néz, és felállítói reményei szerint a városállam stabilitását, Kína prosperitását és a világbékét szimbolizálja. - forrás: Wikipedia

Gyönyörű volt a kilátás miután megmásztam a 268 lépcsőfokot, egyből feltűnt a háttérben az óriási Po Lin-kolostor. A kolostorhoz is mindenképp el kell sétálni, hatalmas és nagyon szép. 









A templom után megebédeltem, aztán siettem a lóversenypályára, mivel először buszra kellett szállnom, aztán metróra, amin kétszer is át kellett szállnom, majd még kb. 15-20 percet gyalogoltam, mire odaértem a Happy Valley lóversenypályára, de pont elértem az első versenyt, ami 19:15-kor kezdődött. 

A pályára be lehet menni az Octopus kártyával, amiről 10 Hong Kong dollárt von le a gép, ami átszámítva kb. 400 Ft. Én nem fogadtam (habár így utólag belegondolva ki kellett volna próbálni) csak néztem, hogyan zajlik egy ilyen esemény. Nagyon addiktív, vagy 4-5 versenyt végig néztem, nehezen tudtam elindulni vissza a szállásra olyan jó hangulata van. Fél óránként van verseny, először körbemutatják a lovakat, majd felülnek rájuk a zsokék és úgy is körbevezetik őket, aztán jön a verseny. Amikor odaérnek a kilátóhoz mindenki kiabál, hogy hajrá hajrá 4-es, 3-as stb, amire épp fogadott. Miután beértek a célba a nyertes zsoké és lova kijön a pályára és pacsizik a szélen állókkal. Háttérben a hatalmas felhőkarcolók, leírhatatlan hangulat, ezt át kell élni. 







Hong Kong Times Square

Este jó kis indiai vacsora a Chungking Mansion, ahol a szállásom volt, földszintén - kedvencem a roti valamilyen szósszal

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com