Booking.com

2020. január 29.

10. nap: A piacok

2020. január 17. 

Erre a napra valami lightosabb programot akartam szervezni, mivel következő nap elég korán kellett kelnem a repülőjáratom miatt, ezért végül a közelben maradtam és megnéztem a Kowloon negyed különböző piacait. 

Előtte még beadtam a ruháimat a mosodába, utána indulhatott is a program. Először a virágpiacra indultam, ahol szebbnél szebb virágokat lehet megcsodálni. Itt is tele volt mandarinfával a piac, készültek az emberek a kínai új évre. 

















A virágpiac mellett van a madárpiac, ahol pedig madarakat lehet venni. A Távol-Keleten nagyon szeretik a kalitkában tartott énekesmadarakat hallgatni otthon...









Van itt minden féle piac, ami kell. Olcsó kínai termékeket és szuveníreket a Ladies Marketen lehet vásárolni, a közelben pedig rengeteg olcsó kifőzdét találni. 


egy papírra írják föl az árat, amit a kasszásnak kell átadni, amikor fizetünk 





A szállásra visszafele sétálva belebotlottam egy kisebb parkba, ahol idősek játszottak, illetve bementem még a Kowloon parkba, ahol ilyen vicces mesefigura szobrokat alakítottak ki. 









Nagyon jó volt Hong Kong, szuper ez a város. Van itt minden, felhőkarcolók, nyüzsgés, nyugi, természet, strandok, túrák, finom ételek. A nagy tömeg a belvárosban egy kicsit nyomasztó tud lenni egy idő után, de ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam itt. Annyira kultúrált hely, mindenhol van wc, egy szemetet nem látni az utcán, minden olyan tiszta. A bevásárlóközpontokban a wc-n még a wc-s néni fényképe és neve, illetve elérhetőségei is ki vannak téve, hogy ő felelős azért, hogy tiszta legyen a klotyó. Na, ilyet se láttam még sehol. 

A tüntetések ne riasszanak el senkit, elég nagy ez a város, rengeteg program lehetőség van, max annyiban érintheti a turistát a tüntetés, hogy nehezebben jut vissza a szállására. Biztos vannak olyan napok, amikor keményen mennek a tüntetések, de amikor én ott jártam, nem volt semmi extra. Most meg a koronavírus okoz feszültséget, de én azt még időben elkerültem. 

Hong Kongot tényleg csak ajánlani tudom!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.

Booking.com