Booking.com

2020. január 17.

5. nap: A templomok

2020. január 12. 

Még mielőtt elindultam volna otthonról kiposztoltam a Couchsurfingre, hogy Hong Kongba utazok, találkoznék helyiekkel. A posztomra egy helyi lány; Yan válaszolt, aki írta, hogy vasárnap ráér körbemutatni a várost. 

Én a Wong Tai Sin és a Chi Lin Nunnery templomokat szerettem volna mindenképp megnézni, illetve a környéken lévő garázstetőn kialakított kosárlabda pályát, ami színes lakóházakkal van körülvéve. 

Yannal a Wong Tai Sin templomnál találkoztunk. Az új év közeledtével elég sokan voltak a templomban és áldozatokat is vittek az isteneknek; gyümölcsöt, rizsbort, kacsát, disznót, tojást. Ilyenkor szokás még a füstölő gyújtása, amiből 3-at kell meggyújtani egyszerre, mert a 3-as szám szerencsét hoz. A templom körül rengeteg jós is van, akik arcból és tenyérből megmondják a jövőt. 









itt vannak a jósok


A Chi Lin Nunnery egy buddhista templom, ami előtt egy gyönyörű kertet is kialakítottak. Nem olyan régi az épület komplexum; 1934-ben alapították és 1998-ban építették át. Az épületet tradicionális kínai módszerrel építették, csak fa elemeket használtak, amiket szög nélkül tettek össze. Ez a világ legnagyobb kézzel készült fa épülete. Nagyon hangulatos az egész épület és a park, teljes nyugalmat áraszt. 











Következő állomásunk a Choi Hung Estate volt, ahol a látványosság a parkoló tetején kialakított kosárlabda pálya és a színes lakóépületek. 



Ebédet a közeli piacon ettünk, ahol a belvárosi árak feléért lehet ételt rendelni. Turista nem sok fordul meg itt. 






Yannal beszélgettünk még a tüntetésekről is, mondta, hogy ő is kiment már párszor, mivel szerinte is Kínának túl nagy a befolyása a helyi politikába és ez neki sem tetszik. 

Megéri most, a tüntetések folyamán Hong Kongba utazni?

Persze, az én utazásomat egyáltalán nem befolyásolta, a kicsit több mint 1 hét alatt 1 tüntetésbe se futottam bele, de most kicsit le is csillapodtak a dolgok. Egyébként pedig kiszámíthatatlan, hogy mikor lesz egy nagyobb tüntetés, csak úgy spontán szerveződnek. Hong Kongban a közbiztonság teljesen jó, szerintem sokkal jobb, mint Budapesten, úgyhogy ettől egyáltalán nem kell aggódni. 

Ebéd után átmentünk Hong Kong-szigetre, ahol megnéztük a Man Mo taoista templomot, majd az utcai művészeteket a közeli házak falain. 









durva, hogy a betonon nő a gyökere ennek a fának... :O



Illetve a Tai Kwun épületet is megmutatta nekem Yan, ami régen rendőrségként és börtönként funkcionált most viszont múzeum és művészeti központ. Ez is nagyon hangulatos épület a kertben bárokban, kiülős helyeken lehet kicsit pihenni. 




Miután elköszöntem Yantól, este visszakompoztam a másik oldalra, ahol a szállásom van és megnéztem a naplementét. 


Vacsorát a Temple Street piacon ettem és körülnéztem egy kicsit ezen a környéken is. 








Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com