Booking.com

2020. január 18.

6. nap: Dragon's back túra

2020. január 13.

Tegnap este rájöttem, hogy rossz laptoptöltőt hoztam magammal, mert az eredetinek túl nagy a villája és nem megy bele az univerzális adapterembe. Kicsit bosszantott, hogy nem emlékeztem erre és nem a másik töltőmet hoztam magammal. Rég volt már az előző utam, teljesen kiment a fejemből, hogy múltkor hogy csináltam. 

Szerencsére Ázsiában mindent könnyen meg lehet oldani és a szállásom épületének földszintjén rengeteg indiai és pakisztáni árult a sim kártyától kezdve az adaptereken át minden elektronikus kütyüt. Probléma meg is oldva. Most már legalább van 2 átalakítóm és tudok egyszerre 2 eszközt is tölteni és nyugodtan indulhatok túrázni. 

A Dragon's back túra a hegygerincen megy végig a Big wave strandhoz. Gyönyörű a látkép és itt is nagy nyugi van a városhoz képest. A túra kezdőpontjához a Shau Kei Wan MTR állomástól indul busz (9-es). 









a háttérben a hegyoldaon az egy temető, érdekes, hogy így a hegyre temetkeznek láttam ilyet később is

A Big Wave beach is nagyon hangulatos, vannak itt olcsó kifőzdék is, úgyhogy nem kell sok kaját magaddal vinned erre a túrára. Maga a túra elég könnyű és teljesen jól ki van táblázva, úgyhogy nyugodtan el lehet indulni rajta egyedül is. 






Visszafele sétáltam még kicsit a Shau Kei Wan környékén, lementem az öbölhöz, útközben bementem pár templomba is. Ez is jó környék, van pár park, ahol lehet sétálgatni az öböl mentén és itt sincs akkora tömeg, mint a belvárosban. 











Este meg jöttek a hírek a kitört Taal vulkánról, én 18-án repülök a Fülöp-szigetekre, egyelőre az én terveimet nem érinti, főleg a manilai reptér volt lezárva én pedig Clarkra érkezem. Amikor ezt a posztot írom pont megérkeztem és épp Baguio felé tartok a buszon. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com