Booking.com

2020. január 4.

194. és 195. nap: Ko Pha Ngan vízesés túra

2017. június 5. és 6.

Ko Pha Nganról a legtöbb fiatalnak a Full Moon Party jut az eszébe, pedig a sziget ennél jóval több programlehetőséget kínál. Június egy kicsit változékony tud lenni Thaiföld keleti oldalán, az egyik nap gyönyörű napos az idő, a másik nap pedig akár esőt is kifoghatunk. 

Jackfruit fa

Az első nap Ko Pha Nganon nagyon esős volt, úgyhogy inkább a szálláson maradtunk. Második nap is esett, de már nem annyira, úgyhogy elindultunk felfedezni a szigetet. 

A szigeten kiváló túrázási lehetőségeket találunk. Az egyik legjobban megközelíthető és jól kiépített ösvény a Than Sadet Nemzeti Parkban van. Ko Pha Nganon sincs tömegközlekedés. Mi a vízeséshez stoppal érkeztünk. Vagyis pontosabban stoppoltunk, de fizettünk pár bahtot végül a fuvarért. De vicces volt ezen az oldalmotoros robogón menni. 


A vízesések és a gyönyörű növényzet mellett egy csodás kilátópontot is megfigyelhetünk, ahonnan egészen a partig ellátni. A túra előtt fel kell jegyezni a nevünket és az indulás időpontját a parkőrnél, ahova visszaérkezés után is be kell jelentkeznünk. Ez a kirándulás körbelül 1-2 órás elfoglaltság. 












Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.