Booking.com

2020. január 4.

193. nap: Azért itt is vannak izgalmas dolgok

2017. június 4. 

Habár Chaweng eléggé túlzsúfolt és nem sok autentikus dolog maradt itt, de Ko Samui legnépszerűbb üdülőhelyén azért izgalmasak a mindennapok. 



Olcsó kifőzdék 

Az előző részben azt írtam, hogy sámlis kifőzdét nehezen lehet találni ezen a partszakaszon, de a fő útról letérve azért itt is akad olcsó étkezési lehetőség. Ezeket a kifőzdéket ide települt vendégmunkások üzemelik, mivel az egyik helyen azt mondták, hogy csak burmai ételeket szolgálnak föl. Turistákat nem láttunk itt étkezni, viszont a tulajok nagyon megörülnek ha egy farang (fehér ember) véletlenül betéved és még meg is dícséri az ételt. 

Chaweng fő útján napközben így zajlik az élet

A kedvenc üzletem, ahol mindent lehet kapni, amit el tudunk képzelni, sőt, még annál is többet. Én egy pillanatragasztót szerettem volna vásárolni, de végül vagy egy fél órára bent ragadtunk, annyira “érdekes” volt az üzlet kínálata. 







Wat Khao Hua Jook 

Ha a nyüzsgés után elvonulnánk egy kellemes, nyugodt helyre, akkor érdemes felkeresni a Wat Khao Huak Jook templomot is, amely egy domb tetején található. Ide sokkal kevesebben érkeznek, mint az északi oldal színes templomaihoz, pedig a kilátás innen is szép és még a repülőtér életét is megfigyelhetjük. 






És a reszortok...melyeken át kell surranni, hogy leérjünk a partra



Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.