Booking.com

2020. január 4.

192. nap: Azért Chaweng körül is van látnivaló

2017. június 3. 

Habár Ko Samuin leginkább a strand vonzza az embereket, azért a napozáson kívül más programlehetőségeket is találunk. Érdekes piacokból és templomokból itt sincs hiány. Az alábbi programok egy napba beleférnek, mivel a sziget északi részén nagyon közel vannak egymáshoz.





1. Bangrak piac 

Az élő kígyótól kezdve a tengeri herkenytűkön át a különleges zöldségekig és gyümölcsökig mindent megtalálunk ezen a piacon. A legviccesebb a légyelhessegető készülék. 









2. Big Buddha 

A hatalmas, 12 méter magas, aranyozott Buddha szoborhoz egy színes, díszes sárkánylépcső vezet föl. Nemcsak a templom, de a tengerre nyíló kilátás is káprázatos.





3. Wat Plai Laem 

A Big Buddha szobortól pár perces sétára egy újabb különleges templomegyüttesre bukkanhatunk. A Wat Plai Laem egy mesterségesen létrehozott tó szigeteire épült. A színekből itt sincs hiány, már akár giccsesnek is tűnhet a látvány. A templomokon kívül megcsodálhatunk még egy nevető Buddha szobrot, egy tizennyolc karú Kannont, ami a japán buddhizmus fontos alakja, illetve hindu isteneket ábrázoló szobrokat is.










Azért Chawengen is találni olcsó kifőzdét, csak le kell térni a fő útról - ez pl egy mianmari vendégmunkások által üzemeltetett hely

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.