Booking.com

2020. január 4.

191. nap: Chaweng, Ko Samui legnyüzsgőbb partja

2017. június 2.

Chaweng valóban a sziget legszebb partja, de a környéke túl zsúfolt, a közlekedés kaotikus, és drágább is, mint a keleti vagy a déli oldal. A partra nem is olyan könnyű lejutni, mivel az egész tele van reszortokkal, melyeken át kell vágni, hogy leérjünk a strandra. Ez a környék teljesen ráállt a turizmusra, éttermek, bárok, árusok, szórakozóhelyek, nyugati ruházati üzletek fogadnak mindenhol. Akkor érdemes itt szállást foglalni, ha az utazás célja a pihenés mellett a szórakozás vagy ha a legfrekventáltabb helyre mennél, ahonnan minden könnyen elérhető. 


Transzfert erre a partra a legkönnyebb találni a kikötőből vagy a repülőtérről, illetve taxik mindenhol parkolnak, így a környék látványosságait is egyszerűen fel lehet keresni. Chaweng egyébként az olcsó hosteltől a luxus reszortig minden féle szálláslehetőséget kínál, viszont olcsó műanyagszékes kifőzdéket már egy kicsit nehezebben lehet találni. Ko Samuin a víz eléggé zavarosnak tűnt és a hullámok is nagyobbak, mint más thaiföldi strandokon, viszont lassan mélyül.






Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.