Booking.com

2020. január 4.

196. nap: Ko Pha Nganon is van nyugalom

2017. június 7.

Annak ellenére, hogy itt rendezik meg a világ egyik legismertebb buliját, Ko Pha Ngan egy teljesen nyugis sziget, ahol olyan strandokat is találhatsz, ahol rajtad kívül senki nincsen. 


Mikor menjek? 

A sziget felkeresésére a legjobb időszak január és április között van, mivel ekkor esik a legkevesebb csapadék. Az esős évszak legesősebb hónapja október és november. Érdemes még arra is odafigyelni az időpont kiválasztásakor, hogy április és június között az észak-nyugati partszakaszok vízállása alacsony, ami élvezhetetlenné teszi az úszást, tengerben fürdést. Ha mégiscsak ekkor tudnál ellátogatni a szigetre, akkor inkább az északi vagy a keleti oldalra menj. 


Hogyan lehet eljutni a szigetre? 

1, repülővel 

A legközelebbi repülőtér Chumphon. A NokAir értékesít kombinált repülő és hajójegyet Ko Pha Ngan-ra, így a repülőtéren már nem kell bajlódni a transzferrel. Surat Thani reptere sincs messze, viszont onnan több időt vesz igénybe a transzfer. 



2, hajóval 

Ko Samuiról, Ko Taoról és Chumphonból napi több hajójárat is közlekedik a szigetre. 

3, kombinált jeggyel 

Helyi utazás irodák értékesítenek kombinált jegyet (busz/vonat + hajó) Bangkok és Ko Pha Ngan között, ami ár-értékben a legjobb választás. 



Hol szálljak meg? 

Ha kerülnéd a tömeget és nem vagy kíváncsi a Full Moon Party-ra, akkor a Haad Rin strandtól minél messzebb foglalj szállást. A sziget déli oldala sem a legjobb választás, mivel a kikötő miatt a víz tisztasága nem mondható megfelelőnek. A legtöbb reszort a kikötőtől ingyen transzfert biztosít, viszont ha olcsóbb szállásra mész, akkor először taxival kell megoldani az eljutást, mivel a szigeten nincs tömegközlekedés. 

Mit nézzek meg? 

Ko Pha Nganon történelmi és kulturális látnivalókat nem tudsz felkeresni, viszont a sziget csodálatos természeti adottságokkal rendelkezik. Vízeséseket, kilátókat, dzsungelt, fehér homokos tengerpartokat tapasztalhatsz. 




Hogyan lehet közlekedni?

A közlekedéshez és a sziget felfedezéséhez elengedhetetlen a robogó, mivel tömegközlekedés nincs. Mi stoppoltunk, teljesen jól működött, szinte mindig az első autó megállt. Utaztunk platós kocsin, de kanadai srácok is megálltak nekünk robogóval - pedig akkor nem is stoppoltunk csak gyalogoltunk az úton a semmi közepén :)

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.