Booking.com

2020. január 4.

189. nap: Taling Ngam és környéke, Ko Samui turista mentes része

2017. május 31.

Összesen hat éjszakát töltöttünk Ko Samuin, hármat a keleti részen, hármat pedig az eszméletlen zsúfolt és turistás Chaweng strandon. 


Szállás 

Első szállásunk a Taling Ngam strand közelében volt, ami Chawenggel összehasonlítva ég és föld. Chaweng hangulata olyan, mint Bangkokban a Khaosan út, csak tengerpart extrával. Ezzel szemben a sziget keleti oldala azoknak ideális, akik inkább pihennének és a helyiek valódi életébe pillantanának bele. 



Közlekedés 

Ko Samui egyetlen hátránya, hogy tömegközlekedés nem létezik, csak a Nathon kikötő és Chaweng között, így aki nemcsak a parton feküdne, hanem felfedezné a szigetet, annak robogót kell bérelnie. Alternatív lehetőség a bicikli, amihez viszont nagyon nehéz hozzájutni, mivel szinte egyáltalán nincs rá igény. A szállástulajdonos segítségével végül a Lipa Noi parton sikerült a bicikli bérlést megoldani. 



A környék 

Taling Ngam egy nagyon nyugis környék. Az utak egyáltalán nem zsúfoltak, teljesen biztonságban éreztem magam biciklizis közben. A közeli partokon szinte alig lézengenek az emberek, habár azt el kell ismerni, hogy a sziget nyugati részén szebb a strand. Egy élmény itt bicózni a pálmák és a vízibivalyok között, útközben pedig bárhol megállhatunk valamelyik műanyag sámlis kifőzdében, ahol az árak jóval alacsonyabbak, mint Chawengen. 




Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.