Booking.com

2020. január 2.

164. nap: A turistamentes Bali

2017. május 6. 

Habár Bali a világ egyik leglátogatottabb szigete (okkal), de még a legnépszerűbb helyeken is találhatunk olyan szegleteket, amelyeket elkerül a tömegturizmus. A mai program egy templom meglátogatása a hegyekben, majd a rizsteraszokban való gyönyörködés volt, a napot pedig egy helyi fürdőben zártuk. 

Pura Luhur Batukaru 

A templom 1300 méteres tengerszint feletti magasságon fekszik, elképesztő természeti környezetben. Erre fele már nyoma sincs a Kuta környéki tumultusnak, mintha egy más világba léptünk volna be. Minden nyugodt, a hőmérséklet sokkal elviselhetőbb és embereket szinte alig látni.















Jatiluwih Rizsteraszok 

Batukaru templomtól pár km-re káprázatos tájban gyönyörködhetünk. Vietnamban Sapa környékén sajnos pont rossz időben jártam, így nem láthattam a rizsföldeket világoszöld színben pompázni, de ami ott kimaradt, azt most Jatiluwih-ban pótoltam.








Air Panas Angseri fürdő 

Ha kíváncsi vagy hol fürdőznek a helyiek, akkor ebbe a fürdőbe el kell menned. Az erőteljes vulkanikus tevékenységnek köszönhetően melegvízű, szabadtéri medencében mártózhatunk és még vulkáni pakolást is tehetünk magunkra. Az említett látnivalók nagyon közel vannak egymáshoz, ahova legegyszerűbben bérelt motorral lehet eljutni. Engem Ema vitt a saját motorján. Ha nem tudsz robogót vezetni, vagy nem érzed magad komfortosan a balinéz utakon, abban az esetben érdemes egy napra sofőri szolgáltatást igénybe venni.










Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.