Booking.com

2020. január 2.

165. és 166. nap: A turistagettó és Bali kulturális központja; Ubud

2017. május 7. 

Míg előző nap olyan természetközeli helyeken jártunk, ahol szinte alig láttunk turistákat, addig ma megtapasztalhattam ennek a teljes ellentétét, a sziget délnyugati csücskét. Habár engem nem nagyon vonzott Bali reszort központja, de az indonéz ismerősöm aznap oda szeretett volna elmenni, így inkább alkalmazkodtam. A nap fénypontja számomra viszont a tengeren átívelő autópálya volt, a Mandara toll road. Tegnap még kis hegyi utakon haladtunk, ma meg ezen a modern, több sávos autóúton. A célpontunk Nusa Dua volt, ahol egyik reszort éri a másikat. Ez egy elzárt turistagettó, ahol őrök vizsgálnak át minden egyes ide érkezőt. Semmi helyi látványosságot, kulturális programlehetőséget nem kínál ez a környék, így az egyetlen elfoglaltság a parton fekvés lehet. Nincsenek kifőzdék csak drága éttermek, de legalább a nyugatiak mellett rengeteg belföldi turistát is láthatunk. 





2017. május 8. 

Bali kulturális központjában, Ubudban rengeteg előadáson vehetünk részt; különböző táncbemutató, árnyékbáb- és zene performansz teszi még színesebbé az ott tartózkodásunkat. Én végül a Lotus kávézóban, avagy a vízi palotában megrendezett táncelőadást választottam. A legtöbb előadásnak van egy háttértörténete, amit belépésnél nyomtatott formában a kezünkbe adnak, de sokszor még így is nehéz követni a történéseket. Ezen felül női szerepeket sokszor férfiak játszanak, a férfi szerepeket pedig nők. Ettől függetlenül az előadás nagyon élvezetes és a gamelán hangszerek egy elvarázsolt hangulatot teremtenek. Az előadást csak ajánlani tudom mindenkinek. Ubudban szinte minden este van valamilyen előadás, úgyhogy napnyugta után érdemes körbesétálni a palota környékén és érdeklődni az aznapi programokról. Szinte minden méteren találunk egy jegyértékesítőt, akiktől nyugodtan megvásárolhatjuk a belépőt, nincsen benne semmilyen csalás vagy átverés, biztosan lesz helyünk és be fognak engedni. 








Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.