Booking.com

2020. január 1.

163. nap: Tanah Lot templom

2017. május 5. 

Aznap a Tanah Lot templomban jártam, ahol kipróbáltam a cibetmacska ürülékéből kiválogatott kávészemekből készült kávét. Később miközben fuvart kerestem a környék utcáit és lakóházait is felfedeztem, este pedig egy piacra is eljutottam, ahol megnéztem hol vásárolnak a helyiek. 

Tanah Lot 

A Tanah Lot az egyik tengeri iránytemplom, ami a szigetet védi a gonosz szellemektől. A környék csodás, viszont kicsit kiábrándító a hatalmas tömeg. Én a délelőtti órákban látogattam meg a templomot, de a legtöbben később, naplementére érkeznek, ami valószínűleg még rosszabb lehet tömeg szompontjából. Ha elkerülnénk a turista áradatot, akkor a kora reggel lehet a legideálisabb. 














Cibetmacska kávé 

A templom közelében az éttermeknél találunk egy Bali Luwak Coffee nevezetű kávézót, ahol megcsodálhatjuk a tulajdonos srác három jól megtermett cibetmacskáját és megkóstolhatjuk a híres Kopi Luwak, azaz a cibetmacska ürülékéből kiválogatott kávészemekből készült kávét. 

update: később megtudtam, hogy ezeket a cibetmacskákat elég rossz körülmények között, ketrecben tartják, így nem valami etikus a kávé előállításának módja. 










Érdekes Balinéz lakóházak 

Miután kijöttem a templomból és megpróbáltam fuvart találni a Grab taxi alkalmazáson, megint egy kicsit sétálnom kellett, így keveredtem be a környék utcáiba, ahol megfigyeltem a helyi lakóházakat. Nagyon érdekes volt, némelyik úgy nézett ki, mintha templom lenne. Csodásak ezek a helyi utcák. Fuvart végül nem találtam az applikáción, de szerencsére a helyiek pár dollárnak megfelelő rúpiáért mindig segítenek. 












Közeli tengerpart

Emáékkal a templomhoz közeli parton találkoztunk, ahol megnéztük a naplementét. Sajnos a part elég szemetes, viszont szép a fekete homok. 








Helyi piac 

Este Emáékkal Denpasarba egy helyi piacra mentünk, ahol élelmiszereket lehet beszerezni. A sziget északi részén található hegyekben mindenféle zöldség megterem, melyeket az árusok este értékesítenek, amikor elviselhetőbb az időjárás. 










Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.