Booking.com

2019. december 29.

148. nap: Melbourne-ben lehetetlen unatkozni

2017. április 20. 

Melbourne-ben egyszerűen lehetetlen unatkozni. Már több mint egy hete vagyok itt, de még mindig fedezek fel új helyeket. 

Docklands 

Docklands városrészt az 1800-as évek vége fele a britek kikötőnek szánták, majd ahogy az 1950-es években megjelent a modern konténerszállítás, a környék szinte kiürült, hiszen a kikötő alkalmatlan volt az új technológiák befogadására. 1990-től a városvezetők úgy döntöttek, hogy érdemes pénzt áldozni a városrész megmentésébe és modernizálásába, majd azóta sorjában indulnak az új építkezések. Docklands mára a város modern negyede, ahol a legújabb építészeti stílusjegyekkel rendelkező irodaházakat találunk, a régi kikötőben pedig már luxus jachtok parkolnak. 



A városrész egyik nevezetessége az Etihad stadion, ahol megtapasztalhatjuk, hogy milyen egy ausztrál futball mérkőzés hangulata. Az ausztrál futball nem ugyanaz, mint az amerikai foci, hasonló, de nem ugyanaz. Akit érdekel itt elolvashatja a szabályokat. Sajnos nekem nem fért bele a büdzsébe egy meccs felkeresése, de azt hallottam helyiektől, hogy hatalmas élménnyel gazdagodhatunk, ha ellátogatunk egy játékra. Jegyeket az Etihad stadion weboldalán lehet foglalni. 


A másik fő attrakció a Melbourne óriáskerék, ahonnan elvileg beláthatjuk az egész várost. Én ide se mentem föl. Az óriáskerék közelében szuper outlet üzleteket találunk, ahol potom pénzekért vásárolhatunk szuveníreket és ruhákat. Már ezért is érdemes ide ellátogatni. 


Ja, és a legfontosabbat még nem is említettem, hogy Melbourne központjában a villamos teljesen ingyenesen használható, így Docklands városrészbe is jegy nélkül utazhatunk. 





Kaszinó 

Melbourne belvárosában találjuk a Crown kaszinót, ahova szintén érdemes bepillantani. Számomra nagyon nagy élmény volt, mivel előtte még soha nem jártam kaszinóban. Mintha egy teljesen más világba csöppentem volna, ahol az egyik teremben a menő pókerjátékosok a sötétben napszemüvegben tolják, a másik teremben pedig ázsiai idősebb emberek próbálnak szerencsét a játékgépeken. 

Fényképezni nem lehet, én nem tudtam, úgyhogy csináltam pár képet, mielőtt rámszóltak. Nyilván azért nem lehet, hogy ne kerüljön föl a netre, hogy ki jár kaszinóba, ezért elhomályosítottam pár arcot. 





ez a wc - ha nagy a sor így lehet várakozni




A kaszinó közelében találjuk a DFO outlet centert, ahol szintén hihetetlen árakon tudunk vásárolni márkás ruházati termékeket. 

Séta a part mentén 

A kaszinó után sötétedéskor tegyünk egy sétát a part mentén, ahol szintén egy teljesen más arcát ismerhetjük meg a városnak. Futók, gördeszkások, bicósok, kutyát sétáltatók, babakocsis anyukák, fotósok és csak egy kis munka utáni kikapcsolódásra vágyók lepik el a környéket. 










Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.