Booking.com

2019. december 28.

146. nap: Véletlen találkozás

2017. április 18.

Az egyedüli utazás egyik előnye, hogy olyan embereket ismerhetünk meg, akikkel egy baráttal való utazás alkalmával biztos, hogy nem elegyednénk szóba. Így futottam össze egy eredetileg Wales-ből származó férfivel, aki Puskás Ferencet személyesen is ismerte. 


Shrine of Remembrance - háborús emlékmű





A hatalmas botanikus kertben sétálgatás közben egy idő után kissé tanácstalanul néztem körbe, hogy merre folytassam tovább az utat. Az ebédszünetről az irodájába tartó férfi észrevette a bizonytalanságomat, majd odaszólt, hogy a szemben lévő pálmás részt ne hagyjam ki, neki az a kedvence. 

Manapság az okostelefonok világában már csak végszükség esetén szólítok le embereket az utcán útbaigazítás céljából, azonban az ilyen pillanatokból szokott elindulni egy érdekes beszélgetés, amikor a kezdeti honnan jöttél, mit csinálsz kérdések továbbfejlődnek. Miután kiderült, hogy magyar vagyok a férfi elárulta, hogy ő az édesapján keresztül személyesen ismerte a labdarúgó legendánkat, Puskás Ferencet. Puskás Melbourne-ben egy görög csapatnál edzősködött, a férfi apja pedig magyarokkal is kereskedett, innen jött az ismeretségük. A férfi nagy elánnal beszélt Puskásról. Csodálta a tehetségét és az elszántságát a foci iránt. Mondta, hogy valaki egyszer feltette neki a kérdést, hogy mégis hogyan tudott a világ egyik legjobb focistájává válni. Puskás a kérdésre úgy felelt, hogy azért lett a világ egyik legjobb futballistája, mert szinte minden egyes nap foglalkozott a focival. Szerinte ha valamivel minden egyes nap foglalkozunk, akkor abban a tevékenységben biztos, hogy fejlődni fogunk.









Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.