Booking.com

2019. december 28.

145. nap: Dandenong-hegység

2017. április 17.

Miközben Lisával a Dandenong-hegységben található 1000 lépcsőt másztuk meg, nekem többször is meg kellett állnom egy kis szuszra, mivel nem bírtam annyira az iramot. Miután legyűrtük a lépcsőket Lisa hozzámfordult, majd ennyit mondott; köszi, hogy megálltál közben, mert én simán letoltam volna az egészet egyben és csak arra koncentráltam volna, hogy érjünk föl, legyünk túl rajta, de így rájöttem, hogy maga az út is élvezetes és vicces volt nézni a többieket is, akik ugyanezen az úton haladtak (szenvedtek). 

Később ez a beszélgetés kicsit továbbfonódott és odáig jutottunk el belőle, hogy az életben több mindent ki kell próbálnunk, mire rájövünk, hogy mi az, ami közel áll hozzánk. Ő példának a frizuráját hozta; a feketétől a vörösön keresztül a szőkéig már minden színt, illetve fazont kipróbált, mire rájött, hogy melyik az, amelyik a legjobban áll neki. Ugyanezt gondolja a tanításról. Már több korosztály is tanított, mire rájött, hogy leginkább melyik korcsoport és tantárgy fekszik neki a legjobban. Az én példám az utazás volt. Amikor elkezdtem utazni még nem tudtam, hogy melyik országok érdekelnek a leginkább. Akkor azt gondoltam mindegy, hogy hova csak utazhassak. Ma már ezt nem így látom. Miután elmentem olyan országokba, amik nem igazán fogtak meg, illetve olyan helyekre is eljutottam, melyek pont ellenkezőleg, teljesen lenyűgöztek, rájöttem, hogy mi az, ami turistaként tetszik nekem egy országban. Ma már nem feltétlen csak a repülőjegyárak befolyásolják a döntésem az utazási célpont kiválasztásakor, illetve az utazási tempómat is lassabbra vettem. Ezért döntöttem egy pár hónapos utazás mellett, amikor van időm meglátogatni azokat az országokat, amelyek a legjobban érdekelnek és alaposan be is tudom járni őket, hiszen nem kell rohannom. Ezen felül én úgy gondolom, hogy olcsóbb is egyszerre bejárni több távolabbi országot, hiszen ha már egyszer eljutottunk például Bangkokba vagy Kuala Lumpurba, akkor onnan Ázsia legtöbb országa és még Ausztrália is könnyen és kedvező áron érhető el. 
Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.