Booking.com

2019. december 28.

139. nap: Ilyen Werribee, Melbourne egyik külvárosa

2017. április 11. 

Mivel felgyűlt pár kreditem az airbnb-n, így olcsóbban tudtam foglalni egy külön szobát, mintha egy több ágyas hostelben szálltam volna meg. Az egyetlen hátránya ennek az airbnb-s szobának, hogy a ház Melbourne egyik külvárosában, Werribee-ben van, ami a belvárostól 1 órás vonatútra található. Ha a belvárostól távolabb szállunk meg, akkor a napunkból 1-2 óra közlekedéssel telik, de én mégis azt gondolom, hogy jó ötlet volt az airbnb és Melbourne vonzáskörzete, hiszen így tényleg megtapasztalhattam, hogyan élnek itt az emberek. 


A hostom Liza, egy egyedülálló anyuka. Összesen öt napra foglaltam, viszont az utolsó három napon az egész ház az enyém lehetett, mivel a család New South Wales-be utazott egy fesztiválra. Első nap megkaptam az instrukciókat, mit hol találok, hogyan működik a mosógép, a fűtés, stb. Lisáék soha nem zárják be a lakásajtót, ha otthon tartózkodnak, úgyhogy a kulcsot csak akkor használtam, amikor egyedül maradtam a házban. 

Az nagyon tetszik Ausztráliában, ami Werribee-re is teljesen igaz, hogy a lakóövezetek környékén mindenkinek könnyű elérhetősége van a kiépített zöldövezetekhez és a természetvédelmi területekhez, ahol sportolhatnak, piknikezhetnek vagy kutyát sétáltathatnak. A legtöbb ilyen helyen kilóméterenként találunk kutat is, ahol feltölthetjük a kulacsunkat, illetve ingyenes nyilvános WC-ket is kialakítanak, ezáltal egy kellemes, élhető környezetet biztosítva a lakosoknak. 










Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.