Booking.com

2019. december 27.

135-138. nap: Hobart

2017. április 7-10. 

A Bruny-szigetről Hobartba való eljutásom eléggé emlékezetes lett. A helpx hostom csak a kikötőig tudott elvinni, viszont azt tanácsolta, hogy a kompon majd kérdezzek körbe, hátha valaki el tud vinni a városba, hiszen a legtöbben abba az irányba tartanak. Az út végül egy dolláromba se került, mivel a komp gyalogosoknak ingyenes és fuvart is sikerült találni, két Irakból származó férfi vitt be a központba. 



A fuvar keresés valóban gyorsan ment, hiszen az első sofőr, akit leszólítottam bólintott is, hogy mehetek velük. A két férfi Melbourne-ből érkezett Tasmaniába kikapcsolódni. Az egyikőjük már hosszú évek óta ingatlanokkal foglalkozik. Elárulta, hogy már sok helyen járt a világban, de ilyen jól működő országot, mint Ausztrália még nem látott. Szerinte üzleti érzékkel vagy egy keresett szakmával könnyen meg lehet ebben az országban gazdagodni. Tapasztalt már olyat, hogy valaki 3000 dollárért vett egy földet Melbourne környékén, majd 5 év múlva a duplájáért adta el. Ismer olyan orvost is, akinek az éves fizetése bőven meghaladja a száz ezer dollárt. A férfiről azt is megtudtam, hogy 30 éve járt már Budapesten még a Margit-sziget és a Keleti pályaudvar nevére is emlékezett. Habár akkor nagyon tetszett neki, de azt mondta, most nem fektetne a magyar fővárosban ingatlanba, mert elég veszélyes. A fia pont nemrég vesztett el egy lakást Budapesten. A részletekre nem mertem rákérdezni, de kíváncsi lennék, hogy vajon mit értett a veszélyes alatt és hogyan veszthette el a fia a budapesti lakását. 






Hobartban igazából a fő látnivaló a Mt. Wellington és a MONA modern művészeti múzeum. A hegyen már jártam előtte, a múzeum meg biztos érdekes, de úgy gondoltam, hogy most inkább kihagyom. Inkább csak a városban sétálgattam és megnéztem a botanikus kertet. A botanikus kertbe érdemes gyalogosan indulni a belvárosból, mivel út közben a Queens Domain-ről gyönyörű kilátás nyílik a Ross-öbölre és a Derwnt folyón átívelő Tasman-hídra. A botanikus kertben japán kertet, rózsákat, különleges ausztrál, új-zélandi, de még egy hideg házban antarktiszi növényeket is megnézhetünk. 












Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.