Booking.com

2019. december 28.

140. nap: Ausztráliában is vannak kulturális programok

2017. április 12. 

Eddig azt gondoltam Ausztráliáról, hogy ez egy remek, élhető ország, gyönyörű a természet és kedvesek az emberek, de hiányzik innen a kultúra. Tévedtem. A kultúra Melbourne-ben van. Melbourne-ről az érkezésem előtt csak annyit tudtam, hogy világhírű az utcai művészete, de ennyi elég is volt arra, hogy felkeltse az érdeklődésemet. Végül sokkal többet nyújtott ez a város, mint amire számítottam és ez még csak a kezdet. Nemcsak falfestményeket, hanem számtalan tehetséges utcazenész és utcai előadó műsorát, érdekes, európaihoz hasonló épületeket, ingyenes kiállításokat és egy élettel teli város hangulatát ismerhettem meg. 

Habár területileg még nem fedeztem fel sokat a városból, de a Bourke Street Mall-on eltöltött fél nap alatt rengeteg kultúrát és művészetet szívhattam magamba. A Hoi An-ban megismert amerikai bűvész sráccal való beszélgetésem óta még inkább tisztelem ezeket az embereket, akik veszik a bátorságot és egy érdekes produkcióval kiállnak az utca embere elé. Hihetetlen, hogy 20 méterenként egy újabb tehetséges előadó produkcióját élvezhetjük. A másik kedvenc időtöltésem az volt, hogy leültem és néztem az embereket. Itt mindenki stílusosan öltözködik. Olyan karaktereket látni az utcán, hogy egy street fashion bloggernek ez lenne itt a Kánaán. 4,5 hónap alatt most éreztem magam először kellemetlenül azért, mert rajtam csak egy jellegtelen, gagyi melegítő pulcsi van. 
A város sok “romkocsma” jellegű bár és kávézó felhozatala is elnyerte a tetszésemet, illetve a “street food” felhozatal. Eddig úgy gondoltam, hogy Ausztráliában étteremben enni számomra luxus, de Melbourne-ben még ezt is meg tudtam engedni magamnak. Azt hiszem Lisszabon és Barcelona mellett ezennel lett egy újabb kedvenc városom. Izgatottan várom a folytatást, hogy mit tartogat még ez a város. 

Ausztráliában élő volt menekültek élettörténetét mutatta be ez a kiállítás a Victoria állami könyvtárban
Aznap meglátogatott helyszínek (mind ingyenes): – Hosier Lane (Street Art) – Collins Street – Degraves Street (hangulatos bárok, kávézók, árkádok) – Union Lane (Street Art) – Kínai negyed – Victoria Állami Könyvtár 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.