Booking.com

2019. december 27.

124-134. nap 2.rész: A fura család

2017. március 27 - április 6.

Justus, a helpx hostom kétszer emigrált Ausztráliába. Először Melbourne-ben dolgozott, ahol egy színész azt javasolta neki, hogy menjen haza Bécsbe és végezzen el egy színitanodát, majd képesítéssel jöjjön vissza Ausztráliába, hiszen ezzel a szakmával biztos, hogy fog találni munkát. Justus így is tett, hazament Bécsbe, képesítést szerzett, majd végzett színészként tért vissza. Valóban talált munkát és még egy telket is tudott venni a Bruny-szigeten, ahol akkoriban potom pénzért lehetett földhöz jutni. 

itt kellett bemenni az én lakrészemhez

ez pedig az ő házuk

itt kellett kertészkednem

Justusnak három fia van. A legidősebb talán 35 év körüli lehet, a középső 18, a legfiatalabb pedig 15 éves. Azt hiszem mind a háromnak más az anyja, de kettőnek biztosan. A legidősebb ott lakik velük a ház túloldalán, neki felesége és egy kislánya is van már. A nagy fiának az anyja, azaz Justus volt felesége is valahol ott lakik a környéken, többször is láttam a ház körül. Justusnak jelenleg egy kb. 32 év körüli hong kongi felesége van, akivel 2 éve házasodtak össze. A lány önkéntes munkán vett részt nála, innen jött az ismeretség. A felesége játéktervező mérnökként dolgozott Kínában egy gyárban mielőtt jelentkezett a working holiday vízumra. Ausztrália után hazament dolgozni egy évet, majd két éve érkezett vissza Justushoz a Bruny-szigetre. A beszélgetésünkből azt vettem ki, hogy hiányzik neki Hong Kong és a városi élet, illetve a karrier lehetőségek. Ezen az apró szigeten egyáltalán nem, de még Tasmaniában se tudna elhelyezkedni a szakmájában. 





kinti konyha


Justus 15 éves fia valahol máshol él, de ő is elég sokat járt ott a környéken. A 18 éves fia pedig Hobartban lakik, vele nem találkoztam. Németül csak a legidősebb fia beszél, de ő is inkább angolul válaszol vissza az apjának, ha ő németül szól hozzá. Érdekes volt hallani, hogy a nagy fia ausztrál, a 15 éves fia pedig brit akcentussal beszél. A legkisebb fiának egy angol nő az anyja, a nagy fiú anyja pedig szintén osztrák származású, de a fiú már Ausztráliában született, úgyhogy az iskolában könnyen elsajátította az angol nyelvet és az ausztrál akcentust.

Második itt töltött napomon tartották Justus szülinapját, ahova csomó ember meg volt hívva és mivel én is ott voltam engem is meghívtak. Kicsit fura volt nekem belecsöppenni egy ilyen családi banzájba tök idegenként, de legalább a kaja jó volt :D és érdekes volt megfigyelni a fent leírtakat. 

ez volt az én lakrészem



abban a tartályban gyűlik az esővíz

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.