Booking.com

2019. december 27.

124-134. nap 1.rész: Indulás a következő önkéntes helyszínre

2017. március 27 - április 6.

Aznap egy hosszú, 330 km-es út várt rám Scottsdale és a Bruny-sziget között, de szerencsére az utazás nem telt unalmasan. Launcenstonba Kylie vitt el, onnan pedig Hobartig Kylie öccsével utaztam tovább. Launcenstonban még elmentünk egyet sétálni a Cataract Gorge Reserve-be, a lenti képeket itt készítettem. 






Kiderült, hogy Kylie öccse, Mitchell is nemsokára világgá megy és elég kalandos terveket szövöget. Most kezdett el gyűjteni egy hosszú, hátizsákos útra, amire 2018. februárjában indul az egyik haverjával. Az oda jegyet (Melbourne – Ho Chi Minh-város, Vietnam) már le is foglalták, hogy meglegyen a motiváció. Mintha magamat látnám, hiszen én is pontosan ezt csináltam, majdnem 1 évvel az utazásom előtt megvettem az egyirányú repülőjegyemet Bangkokba. Mitchellék egy nagyon izgalmas útitervet álmodtak ki maguknak; Vietnamból Kínába utaznak, majd átugranának Mianmarba is, utána Kínán keresztül érkeznének Mongóliába, ahol egy lovat akarnak venni és lóháton utaznának keresztül az országon. A következő terv a Transzszibériai vasút volt, viszont azóta úgy döntöttek, hogy erről lemondanak és inkább az új Asztana-Budapest Wizzair járattal érkeznek Európába. Európában nemcsak utazgatni, hanem dolgozni és önkénteskedni (helpx) is szeretnének. 

Még indulás előtt jelentkeznek az egyesült királysági working holiday vízumra. Ha sikerül útközben dolgozniuk és pénzt gyűjteniük, akkor az utazást az amerikai kontinensen folytatnák tovább, ha pedig ez nem jön össze, akkor elkövetnek valamilyen bűncselekményt, hogy a britek visszaszállítsák őket Ausztráliába ingyen – jegyezte meg Mitchell viccesen. Az utazás befejező dátumát nem tudják, majd meglátják hogyan alakul a pénzügyi helyzetük és aszerint döntenek. 

Miután Mitchell kitett Hobartban, pár percre rá találkoztam a következő hostommal, Justussal és Elizával, akiknél a Bruny-szigeten fogom eltölteni az utazásom következő 1,5 hetét. A 69 éves Justus Ausztriából érkezett Ausztráliába, most pedig a Hong Kongból származó fiatal feleségével él. Habár kedvesnek tűnnek, de nem nagyon érdeklődtek felőlem, azt viszont már az első nap korrekten meghatározták, hogy napi 4,5 óra munka vár rám, se több, se kevesebb. A szállásom egy különálló, fából készült épületben volt, távolabb az ő házuktól. 

Útközben láttunk fehér wallaby kengurut, ami csak itt a Bruny-szigeten figyelhető meg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.