Booking.com

2019. december 25.

118-123. nap 6.rész: Harmónia nap

2017. március 21-26.

Ausztráliában az elfogadás, a sokszínűség a kultúra része (legalábbis jelenleg, hiszen anno az őslakosokkal nem igazán bántak jól), amit minden évben megünnepelnek. A tasmaniai vidéki harmónia napon még Ausztráliában élő fidzsi táncosok és más országokból érkezett bevándorlók is felléptek. 


A Scottsdale-ben való önkénteskedés során bepillantást kaphattam a Lorenz család életébe. Itt egyáltalán nem éreztem azt, hogy csak az ingyen munkámért fogadtak be, hanem már az első perctől barátként kezeltek. A hat nap alatt kétszer két órán keresztül kellett gazolnom, ezen felül Sofiával játszottam, mesét olvastam neki, paradicsomszószt készítettünk Kylie-val, iskolai rendezvényre mentünk, ahol a Kylie gitározott és egy “Harmony Day” nevezetű eseményen is részt vehettem, melynek szervezésében Kylie önkéntes alapon vett részt. 


A harmónia napját március 21-én ünneplik, ami a közösségről, a befogadásról, a tiszteletről és a sokféleségről szól. Ilyenkor országszerte rendezvényeket tartanak, ahol különböző kultúrákból érkezett személyek lépnek föl vagy mesélik el a történetüket, hogy hogyan kerültek Ausztráliába. A Scottsdale-i eseményen beszédet tartott egy nepáli anyanyelvű, Bhutanból érkezett férfi, akit otthon éveken keresztül menekülttáborban tartottak a népcsoport és a bhutani kormány között kialakult konfliktushelyzet miatt. Rajta kívül beszélt még egy Afganisztánból és egy afrikai országból érkezett lány is, akik elmondták, hogy mennyire hálásak Ausztráliának, hogy befogadták őket. Rajtuk kívül még egy kanadai férfi is gitározott, aki egy tasmaniai nőt vett feleségül, illetve egy fidzsi tánccsoport is fellépett. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.