Booking.com

2019. december 27.

124-134. nap 3.rész: A különleges Bruny-sziget

2017. március 27. - április 6.

Az előző két tasmaniai helpx hostom azt mondta, hogy szerencsés vagyok, hogy sikerült hostot találnom a Bruny-szigeten, hiszen rengetegen akarnak odamenni. Szinte teljesen véletlen keveredtem a szigetre, mivel egy másik host (egy magyar család, akiknek Tasmaniában van szőlészetük) nem tudott fogadni családi ügy miatt. Később, amikor utazgatni indultam a szigeten megértettem miért akarnak ilyen sokan itt önkénteskedni; az alábbi természeti értékek miatt. 

Túrázási lehetőségek 

A 60 rövid túraútvonalat bemutató brossúrában két sétát találunk, az egyiket a South Bruny Nemzeti Park keleti oldalán, a másikat pedig a nyugati részen. Én a 7-est, az 5,4 km hosszú Fluted Cape túrát tettem meg, ahonnan eszméletlen panoráma nyílik a szigetre és a Tasman-félszigetre. 












Egy másik túrázási lehetőség az északi oldalon a kis repülőtér mellett indul. Ide akkor érdemes érkezni, amikor apály van, mivel a part mentén érdekes, tenger által alkotott boltíveket, formációkat láthatunk. Dagály esetén a túra egy másik útvonalon halad a part menti dombokon keresztül, ami egyébként szintén nagyon gyönyörű. Én dagálykor jártam itt. 




Néhol elég keskeny volt az ösvény. Az elején még kígyót is láttam, úgyhogy végig szinte trappolva mentem, nehogy találkozzak még eggyel. Tasmaniában 3 féle kígyó van, mind a három mérges, kettő kimondottan - a Lowland Copperhead kígyó mérge halálos is lehet, a Tigris kígyó mérge pedig a központi idegrendszert támadja meg. 

Kilátópont 

Bruny-sziget legszebb kilátópontja a Neck, azaz a földszoros kilátópont, ami az északi és a déli szigetet összekötő földszoros közepén található. A kilátás a dagály idején a leggyönyörűbb. 





Hajókázás 

Az Adventure-bayből indul egy hajókirándulás, mely során a vízről is meg lehet csodálni a part menti barlangokat és sziklákat, továbbá a vízi állatokat; pl. bálnát, delfint és fókát. Nekem ez sajnos nem fért bele a budget-be. 

Partszakaszok 

Habár ezen a részén Ausztráliának soha sincs forróság és a tenger hőmérséklete sem annyi, mint az ország északi felén, de Tasmania és a Bruny-sziget tengerpartjai látványban még a trópusi strandokkal is felveszik a versenyt. 

ezzel a bicóval jártam be a szigetet





Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com