Booking.com

2019. december 25.

108-117. nap 9.rész: Mt. Wellington és a Tasman Nemzeti Park

2017. március 11-20.

Mt. Wellington 

A Mt. Wellingtonról gyönyörű kilátásban lesz részünk Hobartra. A kilátóhoz autóval is fel lehet menni, de a hegység rengeteg kirándulási- és túrázási lehetőséget is kínál.





Hobart 

Mi a 10 napos út alatt nem időztünk sokat Hobartban, csak a Mt. Wellington kilátójához mentünk föl, viszont én később jártam még a városban.

Bruny-sziget 

A Bruny-sziget a 10 napba szintén nem fért bele, viszont később eljutottam ide is, ahol 1,5 hetet önkénteskedtem a helpx-en keresztül.

Cockle Creek, Ida bay, South east cape 

Ez a környék Tasmania legdélebbi pontja, ahova a hullámok már az Antarktiszról érkeznek. Az első helpx hostom szerint varázslatos és egyben vadregényes is erre fele a táj. Ide egyébként tömegközlekedéssel sajnos nem lehet eljutni Hobartból, így mindenképp autó szükséges. Nekünk sajnos már ez sem fért bele a 10 napba és később se sikerült ide eljutnom, de teljesen biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az első és utolsó tasmaniai utazásom. Lesz még mit később is felfedezni.

Tasman Nemzeti Park 

A Tasman Nemzeti Park Ausztrália egyik legcsodálatosabb tengerparti vidéke, ahol hatalmas sziklák, érdekes barlang formációk, homokos tengerpartok és kiváló túrázási lehetőségek várnak. Aki egy igazán különleges túrán venne részt, annak érdemes feliratkozni a 46 km hosszú Three Capes túrára, mely a nemzeti park legszebb természeteti értékeit érinti. A túra 4 nap 3 éjszaka alatt teljesíthető, az éjszakát kényelmes menedékházakban tölthetjük. További információ az alábbi oldalon: http://www.threecapestrack.com.au/ A félsziget történelmi látnivalója az UNESCO világörökségi listájára is felkerült Port Arthur börtöne, melyben a 19. században brit fegyenceket tartottak zárva.

























---

6. nap: Mt. Field NP, Mt. Wellington, Tasman NP, szállásunk a Fortescue bay kempingben
7. nap: Tasman NP, szállásunk Triabunna ingyenes parkolóban

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.