Booking.com

2019. december 25.

108-117. nap 8.rész: Az égig érő fák

2017. március 11-20.

Lake St. Clair 

Következő állomásunk a St. Clair-tó volt, amely Ausztrália legmélyebb tava. A tóban elvileg kacsacsőrű emlősök is tanyáznak, viszont mi sajnos nem láttunk egyet sem, habár leginkább szürkületben van a legnagyobb esélyünk a megfigyelésükre. A tó körül és környékén csodálatos túraútvonalakon sétálhatunk. Kár, hogy az itt terjengő illatokat nem lehet úgy begyűjteni és megörökíteni, mint a fényképeket. 









Mt. Field Nemzeti Park 

A Mt. Field Nemzeti Park számomra legérdekesebb látnivalói a hatalmas fák voltak, melyek a kaliforniai Redwoods Nemzeti Park után a világ legnagyobb és legmagasabb fái. A nemzeti parkban megcsodálhatjuk Tasmania legszebbnek választott vízesését, a Russel-vízesést és további két másik látványos vízesést is. 




















Az infocentrtől 13 km-re található a Dobson-tó, melyet gyalogosan és autóval is meg tudunk közelíteni. Ezen a környéken a nemzeti park egy újabb arcát ismerhetjük meg; a tó körül érezhető végtelen nyugalmat. Út közben pedig egy “szikla folyó” képződményt is láthatunk. 









A parkban egy kiváló kempinget építettek ki, ahol ingyenes bbq hely, konnektorok, zuhanyzók és mosógép is rendelkezésre áll. 

Kempingezésnél mindig oda kell figyelni, hogy ne maradjon elől semmilyen ételmaradék, mivel a környéken tanyázó vadállatok előszeretettel lesik a könnyű élelemszerzési forrásokat. Ennek az a veszélye, hogy ha az állatok hozzászoknak, hogy etetik őket, majd télen senki nem kempingezik, akkor akár pórul is járhatnak. 


Strathgordon 

Ez az a hely, ahol szó szerint véget ér az út és leautózunk a térképről. Strathgordon is egy kiváló hely a tasmaniai “vadnyugat” felfedezésére. Sajnos nekünk már nem fért bele, mivel a Mt. Field Nemzeti Parktól még 1,5 óra autóútnyira található, ahonnan csak ugyanazon az úton tudunk visszajutni, így aki betervezné, annak érdemes az éjszakát ott tölteni. Tasmania délnyugati része lakatlan, nincsenek települések a közelben, így aki erre jár mindenképp készüljön föl megfelelő mennyiségű élelmiszerrel és vízzel. Strathgordonban nemcsak a vad vizek és a civilizációtól való távolság az érdekesség, hanem a 140 méter magas Gordon-gát is. 

---

5. nap: Lake St. Clair, Mount Field Nemzeti Park, szállásunk a nemzeti park fizetős kempingjében (tökéletes kemping, kiváló zuhanyzók) 
6. nap: Mt. Field NP, Mt. Wellington, Tasman NP, szállásunk a Fortescue bay kempingben

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is! 

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.