Booking.com

2019. december 25.

108-117. nap 7.rész: A vadregényes Tasmania

2017. március 11-20.

A Cradle Mountain után a sziget vadregényes nyugati oldalán folytattuk az utazásunk. 

Henty dunes és az Ocean Beach 

Tasmania nyugati partján még homok sivatagban is járhatunk. A 15 km hosszan elterülő dűnéket a Dél-Amerikából érkező szelek formálták. A piknik területről egy oda-vissza 1,5 órás sétával érhetjük el az Ocean Beach-et, Tasmania leghosszabb, 32 km-en elnyúló partszakaszát. 










Strahan 

Strahanban mi nem időztünk sokat, mivel a város programlehetőségei viszonylag költségesek, de aki magasabb büdzséből gazdálkodik az bőven talál itt is látnivalót. 

A központból egy rövid, fél órás séta vezet a Hogarth vízeséshez, mely egy esőerdős környéken halad. A tasman “vadnyugat” esőerdőit és vad vizeit gőzmozdonyon és hajón is felfedezhetjük, melyre Strahanban lehet befizetni. A város az egykoron a Sarah-szigeten működött borzalmas börtönről is ismert, melyre szintén innen indultak a hajók. Nekünk ezek a programok kimaradtak. 

Lake Burbury 

A Burbury-tó környéke, különösen a déli része igazán nyugodt és turistamentes. Queenstown felől érkezve jobbra az első jelzésnél található egy ingyenes kemping. A fizetős kemping részre is érdemes átmenni, hiszen az az oldal is gyönyörű. Ha visszaérünk az A10-es főútra és áthaladunk a hídon, akkor balra fordulva érjük el a fizetős kempinget. A Burbury-tó nem természetes eredetű, a környéken működő erőmű táplálására hozták létre, mely vízenergiából állít elő áramot. 







A kempingekben sok érdekes ausztrál “hippivel” találkozhatunk, akik közül sokan még nem jártak külföldön, viszont a saját országukat keresztül, kasul bejárták. Itt találkoztunk egy korábban étterem menedzserként dolgozott középkorú férfivel, Adam-mel, aki egy évig spórolgatta a pénzt, hogy utána szabadon utazgathasson Tasmaniában a lakóautójával és a kutyájával. Már két éve úton van, de hamarosan vissza kell állnia a munkába, mert elfogy a pénze. Adam eredetileg Észak-Ausztráliából származik, ahol egy ideig krokodil lesre vitt turistákat. Egyszer megharapta a lábán egy krokodil, ami hatalmas fájdalommal járt, a heg még mindig látható. Adam kedvenc országrésze Ausztráliában a nyugati-part, ahol szerinte érintetlen, csodás tengerpartokat lehet látni. Kedvenc időtöltése a gitározás, a főzés és a horgászat. Most egy pár hétre itt ragadt a tónál, ahova elég gyakran jár horgászni. Egy saját csónakkal is rendelkezik. Este sütött nekünk is egy halat, amit pár órával az érkezésünk előtt fogott. Említettem neki, hogy helpx-szel önkénteskedek Ausztráliában. Mondta, hogy ő is fogadott Észak-Ausztráliában woofingon keresztül önkénteseket, akikkel általában úgy kezdte a reggelt, hogy elmentek levadászni vagy kihorgászni az aznapi ételt. 

4. nap: Henty dunes, Ocean Beach, Strahan, szállásunk Lake Burbury-nél egy ingyenes kempingben

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.