Booking.com

2019. október 26.

79. nap: A tökéletes város

2017. február 10. 

Sydney első látásra elvarázsolt. Pont ilyennek képzelek el egy tökéletes várost, ahol minden megvan a kiegyensúlyozott élethez. Rengeteg a zöldterület és a park, ahol kiváló sportolási lehetőségeket alakítottak ki, a bárok már délben tele vannak, délután pedig egyáltalán nem lehet üres éttermet vagy bárt látni. A tömegközlekedési lehetőségek is elég jók, szinte mindenhova el lehet jutni busszal, vonattal esetleg hajóval a városon belül és a vonzáskörzetben.





Itt még a fókáknak is arany élete van

A kínai holdújévről még megmaradt a dekoráció - a kakas évébe léptünk 2017-ben


Turista szemmel az árak valóban magasak, de helyi fizetésből jó életszínvonalat lehet elérni. Ha az élelmiszeren spórolnál, akkor ne a kisboltokban, avagy convenience store-ban vásárolj, mint DK-Ázsiában (melyek szó szerint minden utcasarkon megtalálhatóak), mert itt még az is nagyon drága, hanem Google maps alapján navigáld el magad a nagyobb szupermarketekbe (Coles, Woolworths). Nap végén sok helyen a pékárut féláron adják, így érdemes előre gondolkodni és a következő napi reggelit is ilyenkor beszerezni.



A botanikus kertben érdekes növényeket és madarakat lehet megfigyelni - ingyen

kakadu - a helyi veréb





A délkelet-ázsiai kényelem után nem olyan könnyű átállni az igazán spórolós módra, de remélem, hogy az út végére majd ezen a téren is tudok hasznos információkat, tippeket nyújtani. A helyi sim kártya is elég drága, 1 hónapra 3 GB adatkapcsolat 30 ausztrál dollárba kerül. DK-Ázsiában ugyanekkora adatmennyiséget átszámítva kb. 4-5 ausztrál dollárért megkaptam. Habár nagyon kényelmes, hogy mindenhol volt internetem, de Ausztráliában erről le kell majd mondanom.

Annak ellenére, hogy Sydney drága, azért itt is vannak ingyenes programlehetőségek. A botanikus kertből, a Harbour Bridgeről (azon a szinten, ahol az autók is járnak), illetve a Barangaroo Reservből gyönyörű kilátás nyílik a városra, melyek megtekintésére nem kell belépőjegyet váltani.








kilátás a hídról

A Harbour Bridge ingyenesen "látogatható" része - innen is gyönyörű a kilátás




Barangaroo Reserve - tökéletes chill helyszín



Nap végén itt ücsörögtem, néztem ki a fejemből, élveztem a naplementét miközben kicsordult pár könnyszem a szememből, hiszen most tudatosult bennem, hogy megcsináltam, teljesült a nagy vágyam, eljutottam Ausztráliába!



Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.