Booking.com

2019. október 26.

80. nap: Sydney környéke - Bondi Beach és Watsons bay

2017. február 11.

Mivel holnap indulok az első önkéntes (helpx) munka helyszínre, a Ku-ring-gai Chase Nemzeti Parkban található Pittwater Youth Hostelbe, ezért Sydney-re első körben csak két napom van. (Az önkénteskedés után még valószínűleg jövök vissza, úgyhogy később még többet is felfedezhetek ebből a nagyszerű városból.) Ezt a két napot úgy osztottam fel, hogy első nap Sydney üzleti központját néztem meg, második napomon pedig buszra szálltam és ellátogattam a híres Bondi Beach-re és környékére.




Eljutás a Bondi Beachez: 333 és 380-as busz a belvárosból. Eljutási idő: kb. 45 perc. A tömegközlekedés igénybevételéhez egy Opal kártyára lesz szükség, amit a vonatállomásokon lehet megvásárolni. A kártyára minimum 10 dollárt kell legelőször feltölteni, de amennyiben a repülőtérről érkezünk, akkor minimum 20 dollárt kell a kártyára helyezni, mivel a repülőtéri vonat transzfer 16 dollárba kerül. A kártyát nemcsak az állomásokon, de a 7-Eleven üzletekben, benzinkutakon és egyéb partnerüzletekben is fel tudjuk tölteni.



Mit lehet csinálni a Bondi Beachen? 
A napozás, szörfözés és pihenésen kívül az alábbi séta- és kirándulási lehetőségek vannak a környéken:

1, Bondi – Coogee sétaútvonal (én ezt egy későbbi alkalomra hagyom) Coogeeból a 373, 374 és az M50-es busszal tudunk visszajutni a városközpontba - pár száz métert azért megtettem most is ebből az útból.






2, Watsons bay és a South head heritage trail (én ezt választottam a mai napra) A Watsons bay-ből a 324 és a 380-as busszal vagy komppal tudunk visszamenni Sydney CBD-be.

Bondi Beach









Watsons bay és környéke 
Én Bondiból gyalog közelítettem meg a Watsons bay-t, viszont ezt az útvonalat a 380-as busszal is megtehetjük. Habár ez a táv kb. 5,5 km hosszú, de érdemes végigsétálni, hiszen felfedezhetjük, hogy milyen a Sydney környéki külvárosi élet. Csodálatosan rendben tartott, tiszta utcákon vezetett végig az utam, ahol minden 500 méteren valamilyen zöldterület vagy természetvédelmi terület fogadott. Útközben leginkább a Diamond Bay Reserve sziklás partszakasza tetszett, ami kb. pont félúton van Bondi és a Watsons bay között.

















A Watsons bay-nél érdemes egy kis sétát tenni a Sydney Harbour Nemzeti Parkban, a Gap Bluff sétaútvonalat és a south head heritage túrát semmiképp se hagyjuk ki. A south head heritage túra egy kicsit el van rejtve, a Cliff Streeten kell elindulni a strand felé, majd onnantól már táblák jelzik az ösvényt. A séta gyönyörű, vadregényes, sziklás part mentén halad. Ez a Sydney és környéke valami csoda. Rengeteg öböl, zöld terület, strand és vízpart található a város körül. Számtalan természetjárási- és aktív pihenési lehetőség várja a helyieket és az ide látogató turistákat.









Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.