Booking.com

2019. június 22.

58. nap: Az elbűvölő Tam coc falu

2017. január 20.

Tam coc az a hely, ahol megtapasztalhatjuk az igazi vietnami falusi életet. Ahol mindennapos látvány, hogy valaki két csirkét visz az egyik kezében, miközben a másikkal motort vezet vagy, hogy éppen pakolják fel a disznókat a furgonba, vagy csak kecskéket kell kerülgetni útközben.

A környéken rengeteg programlehetőség van, többek között csónakázhatunk a barlangok és a hegyek között vagy akár bicóval is felfedezhetjük a közeli látványosságokat. A csónakot a helyi asszonyok illetve férfiak lábbal hajtják. Elég kemény munka, viszont az árát is jól megkérik. A központból induló csónakázás 1 főnek 3.500 Ft, ha viszont két fő ül a csónakban, akkor fejenként 2.500. Gondoltam várok pár percet, hátha jön valaki, akihez be tudok csatlakozni. Végül így is lett, csak pár percet vártam, mire jött egy 5 fős osztrák csapat, akik nem bánták, ha velük megyek, így 1.000 Ft-ot meg is spóroltam.

A szokásos vegyél ezt-azt a szomszéd csónakból, meg adjál borravalót itt is megvolt persze. Kemény munka végig lábbal hajtani a csónakot, de ha belegondolunk 3.300 Ft-os órabér azért nem olyan rossz még Magyarországon se… Na jó, lehet ebből leszed még valamennyit a jegyszedő magának, de akkor is.

A környék viszont gyönyörű. Érdemes itt maradni legalább 2 éjszakát. Én sajnos a kínai új év miatt nem tudtam módosítani a buszjegyem dátumát, pedig szívesen maradtam volna még. Délután bicót béreltem és elmentem a Mua barlanghoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik, illetve a Hoa Lu ősi fővároshoz is eltekertem (10-11. században volt Vietnam fővárosa). A Bai Dinh pagoda nekem már nem fért bele az időbe, pedig az is biztos nagyon szép lehet. Tam coc-ból az út is nagyon hangulatos az említett helyekre. Kis falvak között kell végigtekerni, ahol tényleg nem csak térben, de időben is utazunk. Érdemes bepillantani pár másodpercre útközben a kis műhelyekbe, fodrászatokba, hogy mi zajlik ott. Csodás ez a környék. Hanoitól kb. 100 km-re fekszik, busszal egészen a központig, vagy vonattal Ninh Binhing tudunk utazni. Mindenképp érdemes beiktatni a vietnami útitervbe.Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.