Booking.com

2019. június 22.

57. nap: Időutazás Vietnamban

2017. január 19.

Vietnamban már a buszozás is egy élmény. Ahogy a vidéki települések között haladunk tényleg úgy érezhetjük, mintha időutazáson vennénk részt. A sorompót ember zárja, az út menti földeken tehén segítségével ekéznek és ha kell, ha nem, mindenki nyomja a zenélő dudát az autóban. Az viszont nem olyan szép látvány, amikor a műanyag székeket égetik az út szélén...

Utazás Délkelet-Ázsiában

Délkelet-Ázsiában utazgatva vannak olyan napok, amikor egész nap azzal telik, hogy eljussunk A-ból B-be. Ez a nap is ilyen volt. Ahhoz, hogy Cat ba-ról eljussak Tam Coc-ba, először Cat ba-n elvittek egy kisbusszal a kikötőig, ahol hajóra szálltunk át. A hajó Haiphongba vitt át, ahol pedig egy nagyobb buszra kellett átszállni, ami egész Tam coc-ig elvitt. Nem ritka, hogy napi 6-8-x óra azzal telik, hogy csak közlekedek, de ahogy fent is írtam, itt még ez is egy élmény.












Helyi busz Vietnamban

Pár éve véletlenül összefutottam egy magyar párral Szicíliában, akikkel végül együtt stoppoltunk a Keresztapa forgatási helyszíneire. Emlékszem, hogy a pár férfi tagja mondta, hogy a vietnami utazásán neki az tűnt fel, hogy nem lehet azon a buszon utazni a turistáknak, amit a helyiek használnak, hanem csak külön turista buszokra szállhatnak fel. Ez nekem is feltűnt. Egyik srác mondta, hogy Cat ba szigetén megkérdezte valamelyik utazási irodában, hogy honnan megy a helyi buszjárat a sziget egy másik pontjára, amire azt a választ kapta, hogy nincs helyi járat. Helyi járat tuti, hogy van, hiszen tegnap előtt mi is azzal mentünk a helyi idegenvezetőnkkel a nemzeti parkos túrára, csak a turistáknak nem árulják el, hogy mikor és honnan indul. Igazából ez nem olyan nagy gond, mivel nem drága a taxi és a motoros taxi, illetve az utazási irodákban és a hostelekben lefoglalható transzfer, de tényleg érdekes, hogy milyen rendszert építettek ki a turisták szállítására.

Megérkeztem Tam coc-ba

Következő állomásom Ninh Binh, pontosabban Tam coc falu, ahol egyelőre csak a tópart körül sétáltam, viszont holnap megyek a csónakos kirándulásra, ahol elvileg csodás környéken fogunk csordogálni. Csak az eső ne essen! A nap fénypontja pedig az volt, amikor láttam egy patkányt a villanyvezetéken egyensúlyozva befutni egy épület padlására. Kár, hogy nem tudtam lefényképezni, mert nagyon vicces volt.










Ez a narancsfa a vietnami "karácsonyfa". Közeledik a kínai új év, ezért viszik mindenhol a motoron a narancsfát.



Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.