Booking.com

2019. június 19.

56. nap: Hajókirándulás a Halong-öbölben

2017. január 18.

Vietnamba érkezve az első pár nap furcsa volt, hogy szinte minden árus le akar húzni, mert az utazásom első 1,5 hónapjában nem találkoztam ilyen látványos átverésekkel, viszont ezt leszámítva minél több időt töltök el ebben az országban annál inkább tetszik. Idáig minden nap valami különös élményben volt részem. Vietnamban egy kicsit nehezebb utazni, mint Thaiföldön, de hozzá lehet szokni és utána már tényleg élvezetes az országban való barangolás.

A mai napra egy hajókirándulásra fizettem be a Halong-öbölbe és környékére Cat ba szigetéről, melynek kajakbérléssel 18 dollár, kajakozás nélkül pedig 15 dollár volt az ára. A kirándulás nagyszerű volt, csodálatos környéken hajókáztunk. A túra elején megálltunk ugyanazon a strandon, ahol tegnap is kikötöttnk, de ilyen tájra nem panaszkodhat ha kétszer látja az ember...







A végén megálltunk egy helyen, ahol be lehetett ugrálni a vízbe a hajóról, viszont 15 fokban nem hiszem, hogy nagyon kellemes a hideg vízbe ugrani. Ennek ellenére volt pár őrült a csoportunkban, akik bevállalták. Az ebédünk újból hibátlan volt. Cat ba környékén érdekes volt látni, hogy a halászok a vízre építették a házaikat és ott húzták ki a halászhálót.









Halong-öböl túra vagy Cat ba szigete? 

Hanoiban minden utazási iroda kínál 1-2-3 napos Halong-öböl kirándulást. Biztos, hogy azok is jók lehetnek, de szerintem azért jó külön foglalni transzfert Cat ba szigetre és itt befizetni különböző programokra, mert így magunk válogathatjuk meg, hogy mit szeretnénk csinálni. Árban végül is nincs szignifikáns különbség a Halong-öböl kirándulás és az egyenként összerakott Cat ba program között, viszont aki nem Hanoiba menne vissza, hanem dél felé venné az irányt, annak észszerűbb döntés az egy irányú Cat ba transzfer.





Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.